Αφού συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό που πάντα ήταν, το κόμμα του λαϊκισμού και των τακτικισμών, υλοποιώντας -κατά τους εσωκομματικούς αντιπάλους του- σχέδιο διάλυσης του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ασχοληθεί και με την... «αναβάπτιση της Δημοκρατίας». Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τον όρο «συμμετοχική αμεσοδημοκρατία» που χρησιμοποίησε σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ομιλία που απηύθυνε χθες σε εθελοντές που μαζεύτηκαν στα νέα του γραφεία για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του στις εσωκομματικές εκλογές, έκανε λόγο για «διακυβέρνηση του τόπου από μία οικονομική ολιγαρχία» απέναντι στην οποία η λύση, όπως είπε, είναι «ένα νέο μοντέλο συμμετοχής των πολιτών.

«Βιώνουμε μία διακυβέρνηση του τόπου από μία οικονομική ολιγαρχία. Απέναντι σε αυτό η λύση δεν είναι περισσότερο από τα παλιά και τα ίδια. Η λύση είναι ένα νέο μοντέλο συμμετοχής πολιτών. Και όχι, αυτό δεν είναι αλλαγή πολιτεύματος, αυτό είναι αναβάπτιση της Δημοκρατίας απέναντι στην επιρροή των συμφερόντων», είπε συγκεκριμένα σε εθελοντές που δήλωσαν διαθεσιμότητα στην ιστοσελίδα του.

«Κι αυτά δεν είναι απλά λόγια. Από πόσους ακούσατε να αντιτίθενται στο θέμα της Τράπεζας Αττικής, από τον ίδιο όμιλο που βάζει ανεμογεννήτριες εκεί που δεν θέλει τοπική κοινωνία, με άδειες που πάει να δώσει η κυβέρνηση στους κολλητούς της;», συμπλήρωσε. «Είδατε κάποιον άλλον να μιλάει; Και βουλευτές μας "κρύφτηκαν" σε αυτό το θέμα παρεμπιπτόντως. Πολλοί από αυτούς είναι οι ίδιοι που δεν θέλουν να είμαι υποψήφιος πρόεδρος παρεμπιπτόντως», συνέχισε ο Στέφανος Κασσελάκης σχολιάζοντας την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να τον αποκλείσει από τις υποψηφιότητες για την προεδρία.