Στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τι ακριβώς συνέβη στην εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου και κυρίως να μην αντιλαμβάνεται το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες. Ο Χρήστος Σπίρτζης εμφανίσθηκε να υποστηρίζει ότι φταίει η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας και το… αντισύριζα μέτωπο!

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν την ήττα και κυρίως το μέγεθος αυτής. Παραπέμπουν από τη μία στην εκλογική μάχη που θα ακολουθήσει, από την άλλη αναζητούν τα αίτια της πανωλεθρίας σε άλλους παράγοντες και όχι στη στρατηγική που ακολουθήθηκε, στην απουσία προγράμματος και στην προσπάθεια πόλωσης.

Ο Χρήστος Σπίρτζης κινήθηκε στη γραμμή Ζαχαριάδη ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει νέα κυβέρνηση δεν έχουν απαντηθεί διλήμματα όπως:

  • Ποιον θέλουν για πρωθυπουργό οι πολίτες μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα
  • Ποιο πρόγραμμα θέλουν να εφαρμοστεί.

Και προχώρησε υποστηρίζοντας ότι για την ήττα φταίει η προπαγάνδα της ΝΔ (κάτι που έχει υποστηρίξει η Πόπη Τσαπανίδου πριν τις εκλογές μιλώντας για… παραπλανημένους πολίτες) και ένα αντισύριζα… μέτωπο που ανακάλυψε σε μια προεκλογική περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας στόχος όλων ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία.

Αν πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά λύσεις και ετοιμάζεται για συνεδριάσεις οργάνων κινούμενος με αυτή τη λογική τότε το πρόβλημα στην Κουμουνδούρου μάλλον δεν θα επιλυθεί μέχρι τις επόμενες εκλογές και οι αλλαγές δεν θα σχετίζονται με νοοτροπία και στρατηγική.

ΥΓ. Σύμφωνα με τον Χρήστο Σπίρτζη ο Αλέξης Τσίπρας δεν απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής…