Ο Στέφανος Κασσελάκης αποδεικνύεται ο καλύτερος συνεχιστής –για όσο διαρκέσει αυτό– της κληρονομιάς του Αλέξη Τσίπρα, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην πολιτική σκηνή. Όσο μπορεί κάποιος να ταυτίσει τα όσα κάνει με την πολιτική.

«Θα διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή» είπε ο νέος πρόεδρος μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή. Και αυτό πράττει με τρόπο σαφή:

1. Αναγόρευσε σε Νο2 του ΣΥΡΙΖΑ τον, αμετάκλητα και ομόφωνα με 13-0 καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά.

2. Έβαλε τον Παύλο Πολάκη να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να επιτίθεται σε «εχθρούς» αλλά και «φίλους» που έχουν το… θράσος να τα βάζουν με τον… αρχηγό. Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας πήρε μια πρώτη γεύση για όσα του έλεγαν για τον «αψύ Κρητικό», αλλά δεν τα πίστευε.

3. Ασχολείται με την επικοινωνία και όχι με την ουσία. Και επιλέγει τον εύκολο τρόπο του λαϊκισμού από τον δύσκολο της παραγωγής πολιτικής, προτάσεων και προγραμματικού λόγου.

4. Εμφανίζεται να πιστεύει πως θα νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε πως δεν χάνει από τον πρωθυπουργό «ούτε μία στο εκατομμύριο».

5. Δεν έχει άμεση επαφή με την πραγματικότητα και το ελληνικό γίγνεσθαι. Όπως ο Αλέξης Τσίπρας που εκτιμούσε, ίσως πίστευε κιόλας, ότι όσα γράφουν τα τρολ του Διαδικτύου αποτυπώνουν την εικόνα της κοινωνίας συνολικά.

6. Χρησιμοποιεί τα τρολ του Διαδικτύου, ή τα χρησιμοποιούν οι πιο στενοί συνεργάτες του. Έχουν αναλάβει τον ρόλο του «εκτελεστή» επικεντρώνοντας στην παρούσα φάση τα… πυρά στους εσωκομματικούς αντιπάλους.

7. Δείχνει να αποδέχεται προτάσεις όπως αυτή της επαναφοράς στο προσκήνιο του Νίκου Κοτζιά, χωρίς να αποκλείεται να παίξει μπάλα και με τον Πάνο Καμμένο. Τώρα πώς αυτοί οι δύο θα συμβαδίσουν εκ νέου με όσα μεταξύ τους έχουν προκύψει και τις ύβρεις που έχουν ανταλλάξει, ένας Αποστολάκης το ξέρει.

8. Ξαναβάζει στην πρώτη γραμμή όλους αυτούς που ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε όχι για να ανέβει στην καρέκλα αλλά για να τη διατηρήσει με κάθε τρόπο.

Δεν είναι μόνο τα παραπάνω, είναι όμως ορισμένα από αυτά που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη φορά στην εξουσία εξαιτίας της αγανάκτησης των πολιτών και του διλήμματος μνημόνιο - αντιμνημόνιο. Και είναι αυτά για τα οποία η εσωκομματική αντιπολίτευση κατηγορεί την ηγετική ομάδα που πλαισιώνει τον Στέφανο Κασσελάκη. Δηλαδή τον Παύλο Πολάκη, τον Νίκο Παππά αλλά και τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Υγ.: Η «εξαφάνιση» της Δόμνας Μιχαηλίδου από τα βίντεο της επίσκεψης Κασσελάκη στο σχολείο ΑΜΕΑ στην Καλλιθέα δείχνει ότι ο ίδιος πλέον έχει ενταχθεί πλήρως στις τακτικές της σταλινικής Αριστεράς. Ούτε αντέδρασε πριν εξαφανιστεί η υφυπουργός Παιδείας ούτε ζήτησε συγγνώμη. Αντιθέτως, της επιτέθηκε διότι πήγε και αυτή στο συγκεκριμένο σχολείο, «απρόσκλητη» όπως είπε. Λες και πήγε σπίτι του ή σε κάποιο γκαλά με προσκλήσεις…