Το ξεκατίνιασμα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος και μάλιστα ενεργό ρόλο παίρνει πλέον και ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έχει βάλει στόχο να εκδικηθεί όσους του έβαλαν τρικλοποδιά και το καθαίρεσαν από την ηγεσία του κόμματος. Ο έκπτωτος πρόεδρος ανακάλεσε την περασμένη Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, το πληρεξούσιο που είχε παραχωρήσει στον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ για όλες τις «γενικές και ειδικές εντολές» που του είχε δώσει.
Η ανάκληση, μία ημέρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, έγινε με «πράξη ανάκλησης πληρεξουσίου» (νομικό έγγραφο). Η ανάκληση αυτή έρχεται στο πλαίσιο του αφηγηματος της πλευράς του πρώην προέδρου ότι η καθαίρεσή Κασσελάκη είναι παράνομη. Ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να παγώσει κάθε είδους εντολή και συναλλαγή, μεταξύ άλλων και τη διαχείριση των οικονομικών, στο κόμμα. Έτσι πιστεύει ότι θα ασκήσει πιέσεις στην Κουμουνδούρου, η οποία υποτίθεται δεν θα μπορεί να προβεί σε καμία νόμιμη ενέργεια για την ίδια τη λειτουργία του κόμματος.
Αυτή η προσπάθεια σαμποτάζ δεν έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία. Εδώ και μέρες τα στελέχη που τον στηρίζουν, όπως η Θεοδώρα Τζάκρη, υποστηρίζουν στα μέσα ενημέρωσης ότι μετά την, παράνομη κατά τη γνώμη τους, αποπομπή Κασσελάκη, το κόμμα δεν μπορεί να πληρώσει ούτε λογαριασμό ρεύματος, καθώς δεν υπάρχει νόμιμος πληρεξούσιος να διαχειρίζεται τις υποθέσεις και τα οικονομικά του κόμματος. Σύμφωνα με την πλευρά Κασσελάκη, ο μόνος που έχει αυτό το δικαίωμα είναι ο ίδιος ο πρόεδρος και δεν προβλέπεται προσωρινός πρόεδρος, όπως ο Νίκος Παππάς.
Η αντίδραση της Κουμουνδούρου
Η πλευρά του Νίκου Παππά αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη γνωρίζουν τις κινήσεις του έκπτωτου προέδρου και έχουν λάβει τα μέτρα τους. Η πρώτη αντίδραση κορυφαίων στελεχών της Κουμουνδούρου είναι ότι η πράξη αυτή «δεν είναι επί της ουσίας τίποτα», υπονοώντας ότι το κόμμα λειτουργεί κανονικά και δεν χρειάζεται πλέον εντολή από τον Στέφανο Κασσελάκη για τίποτα. Ωστόσο όλο αυτό είναι ενδεικτικό του άγριου κλίματος που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και φανερώνει ότι μια νέα διάσπαση έρχεται μετά τις νέες εσωκομματικές κάλπες, καθώς η συμβίωση είναι πλέον ανυπόφορη για πολλούς μέσα στο κόμμα.