Μάλλον είχε κέφια ο Νίκος Παππάς. Και γιατί να μην έχει αφού ξαφνικά (;) βρέθηκε να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, να κάνει περιοδείες στα περίπτερα και να συναντά τους παραγωγικούς φορείς συνοδευόμενος από τον «όλον ΣΥΡΙΖΑ» ή σχεδόν… όλον δεδομένης της απουσίας του… έκπτωτου Στέφανου Κασσελάκη και κάποιων υποστηρικτών του.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νίκος Παππάς βρέθηκε να κάνει και την καθιερωμένη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διακαναλική συνέντευξη Τύπου που γίνεται τη δεύτερη Κυριακή στο Βελλίδειο. Και εκεί έδωσε… ρέστα, αφού αφενός έκανε μια προσπάθεια να δείξει… ηγετικά χαρακτηριστικά και να φανεί ως εγγυητής της ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου είπε και ορισμένα «ανέκδοτα».

Χαρακτηριστικότερο είναι αυτό που προέκυψε από την απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου υποστηρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την κυβέρνηση» καθώς και ότι διεκδικεί «να είμαστε ο ανταγωνιστικός πόλος στη Νέα Δημοκρατία». Το προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω κάνοντας λόγο για «ραγδαία φθορά της κυβέρνησης» και για φθορά της Νέας Δημοκρατίας.

Ουσιαστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος που οδεύει προς τη διάλυση και όχι απλά σε μια ακόμη διάσπαση, ασχολείται με τη δήθεν φθορά της κυβέρνησης και της κυβερνώσας παράταξης. Και την ίδια ώρα που αναζητείται αρχηγός με τον πρώην πρόεδρο να εγείρει θέμα ακόμη και για τα οικονομικά του κόμματος να υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την κυβέρνηση.

Η αναφορά του πάντως στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θύμισε και Στέφανο Κασσελάκη, αφού ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπιασε ποσοστό «που μας έφερε πρωταγωνιστές στη συζήτηση». Υπενθυμίζουμε πως το ποσοστό του κόμματος ανήλθε σε 14,9%…