Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Attica TV και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη. Ο Νίκος Παππάς ξεδίπλωσε μια επιχειρηματολογία κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι έχει δημιουργήσει κακό προηγούμενο αφήνοντας την ψήφο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ελεύθερη, για το νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και ότι λίγο-πολύ με αυτό το «τετελεσμένο» οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα ζητούν να απέχουν από όποιο νομοσχέδιο δεν τους αρέσει. Κληθείς να απαντήσει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει το εν λόγω νομοσχέδιο με όλες του τις δυνάμεις, ο Νίκος Παππάς φρόντισε να υποβαθμίσει την -σίγουρη- καταψήφιση από μια μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν παράγεται πολιτικό γεγονός.

Προφανώς, ο Νίκος Παππάς δεν αντιλαμβάνεται την ειρωνεία της επιχειρηματολογίας του, καθώς ό,τι είπε ισχύει στο ακέραιο, όμως όχι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά για τον Στέφανο Κασσελάκη. Είναι σαφές ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, είναι αξιακό θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι για τη Νέα Δημοκρατία. Ακριβώς για τον συγκεκριμένο λόγο, οι διαφοροποιήσεις των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι ανεκτές και για αυτό δεν επιβλήθηκε η κομματική πειθαρχεία. Από την άλλη, έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα βαθιά αξιακό ζήτημα -τουλάχιστον από τα λεγόμενα του κόμματος διαχρονικά- στο οποίο διαφωνούν βουλευτές του. Προκειμένου να μην ευτελιστεί η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τον δικαιωματισμό, ο Στέφανος Κασσελάκης προέβη στην επιβολή της κομματικής πειθαρχίας. Όμως επειδή οι βουλευτές που διαφωνούν είναι πάνω από τέσσερεις, ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάστηκε να κάνει «κωλοτούμπα», αφότου τον άδειασε το ίδιο του το κόμμα!

Αλλά δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες, διότι κατά τον Νίκο Παππά, το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να υπερψηφίσει εν συνόλω ένα βαθιά αξιακό ζήτημα, καθώς και το γεγονός ότι το ίδιο το κόμμα αναίρεσε απόφαση του προέδρου του, δεν παράγει κάποιο πολιτικό γεγονός! Και μάλλον θα συμφωνήσουμε, η επιβεβαίωση της έλλειψης σοβαρότητας αυτού του κόμματος και ο ευτελισμός του προέδρου του, δεν είναι πολιτικό γεγονός. Είναι πολιτική επιθεώρηση.

Η δήλωση του Νίκου Παππά

Γιώργος Μελιγγώνης: «Σε αυτή την περίπτωση, θα την βρει -τουλάχιστον σε ό,τι αφορά σε εσάς, δεν θα σας ζητήσω να απαντήσετε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ- θα την βρει την πλειοψηφία;» 

Νίκος Παππάς: «Δεν το ξέρω, δεν το γνωρίζω. Αλλά νομίζω ότι όταν ερωτώμεθα εμείς, εδώ παραβιάζουμε ανοιχτές θύρες. Εμείς έχουμε μια πάγια θέση, τη διατυπώσαμε και πρόσφατα, δεν παράγεται πολιτικό γεγονός, αν ένας, ή δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίσουν τη συλλογική απόφαση. Πολιτικό γεγονός έχει παραχθεί αυτή τη στιγμή, από το ότι κατισχύει στα ρεπορτάζ -γύρω από το συγκεκριμένο θέμα- τα φροντιστήρια τα οποία δεν πάνε καλά -απ' ό,τι μαθαίνουμε και απ' ό,τι διαβάζουμε και στον ηλεκτρονικό τύπο- με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και είναι μια συνολική αλλαγή της συνθήκης, με την οποία γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Δηλαδή θα είναι ένας επικεφαλής πλειοψηφίας, ασκών τα πρωθυπουργικά καθήκοντα, υπό το βέτο -το αμείλικτο βέτο- αυτής της πτέρυγας».