Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Δημήτρη Οικονόμου. Κληθείς να σχολιάσει την δυσκολία της κυβέρνησης, να περάσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών από μόνη της, ο Κώστας Ζαχαριάδης επέμεινε στις πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ότι πρόκειται για ταυτοτικής σημασίας ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ερωτηθείς εάν θα το ψήφιζε, εφόσον ήταν βουλευτής, απάντησε καταφατικά. 

Ενδιαφέρον όμως έχει το «καρφί» που έριξε στην συνέχεια, κατά του Παύλου Πολάκη, καθώς από μόνος του ο Κώστας Ζαχαριάδης έσπευσε να προσθέσει ότι θα πήγαινε «να το πει στα βουνά και στις πόλεις», χτυπώντας έτσι τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος εξέφρασε προβληματισμό για το πώς θα μπορέσει να το εξηγήσει στους ορεσίβιους ψηφοφόρους του.  Φυσικά, όταν οι δημοσιογράφοι του ανέφεραν ότι το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποίησε ο Παύλος Πολάκης, επιχείρησε να το μαζέψει, λέγοντας ότι δεν αναφέρεται στον Παύλο Πολάκη, αλλά στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Όταν όμως του είπαν εκ νέου, ότι το επιχείρημα «δεν μπορώ να το πω στα βουνά» το χρησιμοποίησε και ο Παύλος Πολάκης, ο Κώστας Ζαχαριάδης απλώς αντέτεινε ότι εκείνος μπορεί. Δεν έχει και πολλές πιθανότητες το σενάριο, να πρόκειται για αφελή «άγνοια κινδύνου» -ως προς τα βουνά- από πλευράς του Κώστα Ζαχαριάδη, είναι ξεκάθαρο ότι το καρφί στόχευε τον «πολλά-βαρύ» Παύλο Πολάκη. Αρκετές πιθανότητες πάντως, έχει η περίπτωση να δούμε οργισμένη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook, η οποία θα είναι σε κεφαλαία και θα ξεκινά κάπως έτσι: «Άκου Κώστα Ζαχαριάδη». Οψόμεθα.

Η δήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη

Άκης Παυλόπουλος: «Αν είχατε ψήφο, θα το ψηφίζατε το νομοσχέδιο;»

Κώστας Ζαχαριάδης: «Ε, βέβαια, βέβαια».

Άκης Παυλόπουλος: «Τώρα κύριε Ζαχαριάδη, να ρωτήσω και κάτι ακόμα».

Κώστας Ζαχαριάδης: «Θα πήγαινα να το πω και στα βουνά και στις πόλεις...»

Δημήτρης Οικονόμου: «Θα πηγαίνατε και στο βουνό;»

Άκης Παυλόπουλος: «Στα βουνά δεν πάει ο κύριος Πολάκης». 

Δημήτρης Οικονόμου: «Στο βουνό φοβάται να πάει ο συριζαίος».

Κώστας Ζαχαριάδης: «Όχι, ακούστε τώρα (...) εγώ θέλω να συζητάμε τα ζητήματα, στην πραγματική διάσταση των προβλημάτων. Αυτή η φοβία -και εγώ δεν αναφέρομαι στον Παύλο Πολάκη, αναφέρομαι στους βουλευτές της περιφέρειας της Νέας Δημοκρατίας- "τι θα μου πουν στη γειτονιά" και τα λοιπά, πρέπει να την παρακάμψουν. Σε όλα τα κόμματα είδα και στο ΠΑΣΟΚ -».

Άκης Παυλόπουλος: «Πάντως, το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποίησε και το ΠΑΣΟΚ και τώρα, το ίδιο ακριβώς επιχείρημα χρησιμοποίησε και ο κύριος Πολάκης, κύριε Ζαχαριάδη. Το ίδιο επιχείρημα, "δεν μπορώ να το πω στα βουνά"».

Κώστας Ζαχαριάδης: «Εγώ μπορώ».