Τη στήριξη της στους νυν δημάρχους των κεντρικότερων και μεγαλύτερων δήμων της χωρας, Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η Νέα Δηκοκρατία, για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συγκεκριμένα η Πειραιώς δηλώνει τη στηρίξη της στον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, στον Κωνσταντίνο Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά ο οποίος είναι μια υπερκομματική επιλογή καθώς δεν πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία αλλά τυγχάνει ευρείας αποδοχής.

Η Νέα Δημοκρατία τραβά μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ των Περιφερειακών εκλογών και των εκλογών για την εκλογή Δημάρχων. Στις Περιφέρειες, δηλαδή στον β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι υποψηφιότητες θα είναι κομματικές.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα δώσουν τον αγώνα συντεταγμένα για να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κόμματος. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές α’ βαθμού, στους Δήμους, οι τοπικές κοινωνίες, σχολιάζουν κύκλοι της Πειραιώς, γνωρίζουν καλύτερα ποιος είναι ο πιο κατάλληλος να τους εκπροσωπήσει σε επίπεδο Δήμου και Δημοτικού Συμβουλίου και ως εκ τούτου ο ρόλος του κόμματος είναι πιο χαλαρός.

Η Νέα Δημοκρατία ολοκλήρωσε τις επιλογές της και για τις 13 συνολικά Περιφέρειες της χώρας, με τη στήριξη του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής και του Αλκιβιάδη Στεφανή στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Μυτιλήνη, σκοπός δικός του και της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι να αποκομίσει κομματικά οφέλη από την αυτοδιοικητική κάλπη. Η χώρα έχει μια ισχυρή κυβέρνηση, δεν χρειάζεται επιβεβαίωση της λαϊκής εντολής, υπάρχει ισχυρή λαϊκή εντολή τετραετίας.

Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε και κέρδισε τις εκλογές με υψηλότερο ποσοστό από του 2019. Στις επικείμενες Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, προτεραιότητα είναι ένας Περιφερειάρχης ο οποίος ξέρει να λύνει προβλήματα, ο οποίος δεν τα μεταθέτει στο μέλλον, ο οποίος ξέρει να προγραμματίζει, να συνεργάζεται και να υλοποιεί πολιτικές οι οποίες τελικά θα είναι προς όφελος όλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά.