Τις ανοιχτές υποθέσεις ενόψει μιας δεύτερης θητείας στον Δήμο Αθηναίων κλείνει ο Κώστας Μπακογιάννης, την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν μάταια το πρόσωπο που θα θυσιαστεί ηγούμενο του κομματικού συνδυασμού. Ο δήμαρχος Αθηναίων εν μέσω θέρους πραγματοποιεί συναντήσεις με υπουργούς θέτοντας υπόψη τους προβλήματα της καθημερινότητας, όπως η ασφάλεια, και διεκδικώντας εφαρμόσιμες λύσεις. 

Έχει ήδη επισκεφθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ μετά την αλλαγή του υπουργού ήδη προγραμματίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, νέα επίσκεψη με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στον Δήμο Αθηναίων και τη χάραξη κοινής γραμμής συνεργασίας μεταξύ της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας. 

Πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκε τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σταϊκούρα, στον οποίο έθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για το κυκλοφοριακό της Αθήνας, ενώ μόλις μερικά 24ωρα μετά πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Νίκο Παπαθανάση, για την αστική ανάπλαση του Ελαιώνα, μέρος της οποίας χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπουργό Υγείας, έθεσε το πολυδιάστατο θέμα ναρκωτικών, σε μια προσπάθεια αφενός να ενισχυθεί η κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος αφετέρου να υπάρξει περαιτέρω στήριξη στα ουσιοεξαρτημένα άτομα. 

Όλα αυτά ενώ πραγματοποιεί μπαράζ επισκέψεων στις γειτονιές της Αθήνας, επιθεωρήσεις μικρών και μεγάλων έργων, αλλά και αναρίθμητες συσκέψεις με αντιδημάρχους και επιτελικά στελέχη για τη διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινότητας στην πρωτεύουσα.