Έχοντας κατακτήσει την προσωπική και επαγγελματική αναγνώριση και επιτυχία, ο μαιευτήρας - γυναικολόγος Αλέξανδρος Τζεφεράκος έκανε αυτό που οφείλει να κάνει κάθε χρήσιμο μέλος της κοινωνίας: να θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία των πολιτών συμβάλλονται στην βελτίωση της καθημερινότητα. 

Ο γιατρός που έκανε τα πρώτα του βήματα στα Μανιάτικα και από εκεί σταθερά ανέβηκε όλα τα σκαλοπάτια της επιτυχίας για να είναι σήμερα διευθυντής στην «Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης ΡΕΑ» και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της κλινικής «ΡΕΑ», ανταποκρίθηκε το 2014 στο κάλεσμα του Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά και συστρατεύθηκε στην προσπάθεια για την μεγάλη αλλαγή του πρώτου λιμανιού της χώρας. Τότε συνέβαλε ως «Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος με αντικείμενο την Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων» εξασφαλίζοντας πολύτιμους πόρους για τον δήμο ενώ μετά την επανεκλογή του το 2019 ορίστηκε ως πρώτος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στη νεοσύστατη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Πειραιά και στη συνέχεια το 2021 πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (ΔΗ.ΡΑ.Π). 

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος στο δημοτικό ραδιόφωνο, το ιστορικό «Κανάλι 1» αναβαθμίστηκε και άλλαξε στέγη στις νέες, υπερσύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις της οδού Σκουζέ. Εκσυγχρονίστηκε η λειτουργία του, εξορθολογήθηκαν τα οικονομικά του, ενώ, ταυτόχρονα, με δική του εισήγηση ανανεώθηκε ριζικά το ραδιοφωνικό πρόγραμμα, αυξάνοντας την ακροαματικότητα, καθώς και τα έσοδα από διαφημίσεις και χορηγίες. 

Κουβαλώντας τις επιτυχίες του παρελθόντος, ο Αλέξανδρος Τζεφεράκος είναι έτοιμος για ακόμα μια εκλογική αναμέτρηση «για την πόλη που ζούμε, εργαζόμαστε, αγαπάμε, ονειρευόμαστε…» όπως λέει.