Είναι πραγματικά απογοητευτικό αυτό που συμβαίνει με τις καταδρομικές επιθέσεις που εξαπολύουν κουκουλοφόροι σε αυτοκίνητα και καταστήματα καταστρέφοντας τις περιουσίες των πολιτών.

Η ίδια είδηση παίζει κάθε Κυριακή, απλά αλλάζει ο τόπος του εγκλήματος. Τη μία φορά οι καταστροφές γίνονται έξω από την Πανεπιστημιούπολη, την επόμενη έξω από τη Γεωπονική. Κάθε εβδομάδα διοργανώνονται ρέιβ πάρτι και στη συνέχεια οι γνωστοί - άγνωστοι ξεσπούν σε αυτοκίνητα και καταστήματα.

Ο,τι δηλαδή συνέβη και χθες Κυριακή. Ομάδα 10 κουκουλοφόρων, λίγο μετά τις 02.30 τα ξημερώματα, εξαπέλυσε επίθεση με φωτοβολίδες ευθείας βολής και μολότοφ προς τη διεύθυνση των ΜΑΤ στου Ζωγράφου. Νωρίτερα, περίπου 30 κουκουλοφόροι βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη, όπου νεαροί πραγματοποιούσαν μεταμεσονύκτιο πάρτι, πέταξαν μολότοφ και έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένα οχήματα και κάδους απορριμμάτων επί της οδού Ούλοφ Πάλμε, με αποτέλεσμα πέντε οχήματα να καταστραφούν ολοσχερώς.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ είναι ότι στο σημείο έσπευσαν με καθυστέρηση αστυνομικές δυνάμεις, όπως και η Πυροσβεστική, παρόλο που δίπλα υπάρχει η διεύθυνση των ΜΑΤ, με εκατοντάδες αστυνομικούς σε υπηρεσία, έτοιμοι να αναλάβουν δράση κατά των μπαχαλάκηδων…

Και έτσι γίναμε στο ίδιο έργο θεατές, με μεγάλες καταστροφές και τους ταραξίες να επιστρέφουν στην Πανεπιστημιούπολη, χωρίς να γίνει ούτε μία μία σύλληψη ή προσαγωγή. Χωρίς να επιβληθεί ο νόμος και η τάξη.

Και είναι λογικό να απογοητευόμαστε όλοι από την εγκληματικότητα και την ανικανότητα των Αρχών να συλλάβουν τους μπαχαλάκηδες που διαλύουν ό,τι βρίσκεται στο πέρασμά τους. Εχει μεγάλες ευθύνες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και θα πρέπει να βρει τρόπο να μη συνεχιστεί αυτό το αίσχος. Πρέπει να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει την καταστροφή της περιουσίας πολιτών και να συλλάβει όλους αυτούς που σίγουρα είναι οι ίδιοι που δρουν ως χουλιγκάνοι στα γήπεδα και ως κουκουλοφόροι σε άλλα επεισόδια, που κάθε φορά τα σπάνε. Πρέπει επιτέλους να τελειώσει αυτή η θλιβερή ιστορία για την οποία διαμαρτύρονται οι πολίτες, χωρίς ποτέ να μπορούν να βρουν το δίκιο τους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχουν κάνει μεγάλα βήματα για τον περιορισμό και την πάταξη της βαριάς εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας. Πρέπει όμως να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και όλους αυτούς τους αναρχο-μπαχαλάκηδες, τους κουκουλοφόρους και τους χουλιγκάνους που καταστρέφουν μια ολόκληρη περιοχή. Είναι αδιανόητο πολίτες να θέλουν να πουλήσουν τις περιουσίες τους και να φύγουν λόγω των επιθέσεων από τους γνώστους-αγνώστους.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ είναι μεγάλο για την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οπως καθάρισαν τα Εξάρχεια από τα εγκληματικά στοιχεία, που επί δεκαετίες υποβάθμιζαν την περιοχή, έτσι πρέπει να καθαρίσουν και όσες έχουν μετατραπεί σε εστίες εγκληματικότητας, ανομίας και παραβατικότητας. Είναι τραγικό να δίνεται η εντύπωση στον φορολογούμενο πολίτη ότι το κράτος δεν μπορεί να επιβάλει τον νόμο και την τάξη. Και είναι ακόμα πιο τραγικό να μην τοποθετούνται κάμερες ασφαλείας προκειμένου να καταγράφονται όλες οι παράνομες κινήσεις και πράξεις. Η ιστορία με τους κουκουλοφόρους πρέπει να τελειώνει άπαξ διά παντός και η κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα και όποιος παρανομεί να συλλαμβάνεται, ώστε να οδηγείται στη Δικαιοσύνη, η οποία θα αποφασίζει για την τύχη του. Καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους…