Σε αυτήν τη δήλωση προχώρησε το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μπίστης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά και στη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη. Η συνέντευξη αυτή έγινε λίγη ώρα αργότερα, αφότου ο Νίκος Μπίστης συνυπέγραψε το κείμενο αποχώρησης της ομάδας «6+6», σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αμφότεροι σε ελεύθερη πτώση και ότι στην περίπτωση που συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο, η περαιτέρω διαρροή βουλευτών και στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, προς τον υπό διαμόρφωση πολιτικό φορέα που θα συστήσει η εν λόγω ομάδα θα είναι βεβαία.

Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση του Νίκου Μπίστη ότι οι βολές κατά των πρώην υπουργών της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα από τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς και από την ηγετική του ομάδα, είναι στοχευμένες για να πλήξουν τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Μπορεί μεν να τους δίνει «απαλλακτικό λόγω βλακείας» -που λένε και στον Στρατό-, καθώς δηλώνει ότι δεν είναι σίγουρος ότι αντιλαμβάνονται πως η συγκεκριμένη πρακτική είναι ξεκάθαρη αποδόμηση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, στο συμπέρασμά του είναι εύστοχος: ο τελικός αποδέκτης της κριτικής είναι πράγματι ο Αλέξης Τσίπρας. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι το εξής ένα: γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν αντιδρά καθόλου σε αυτά τα χτυπήματα εναντίον του, ασχέτως εάν είναι κατά λάθος ή ηθελημένα. Ολοένα και πειστικότερη εμφανίζεται η εξήγηση ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, που κάνει την πολυπόθητη εκκαθάριση του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματικότητα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν αυτό θα συνεχιστεί, καθώς και πώς θα αντιδράσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η δήλωση του Νίκου Μπίστη

Νίκος Μπίστης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ελεύθερη πτώση και το φαινόμενο -όπως το ονόμασε ο φίλος μου Ξενοφών Κοντιάδης- "Κασσελάκης" είναι επίσης σε ελεύθερη πτώση».

Νίκη Λυμπεράκη: «Πιστεύετε ότι μπορεί το επόμενο διάστημα να καταλάβουν, ότι και ο κύριος Τσίπρας είναι πιο κοντά σας απ' ό,τι στον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί βάλλεται και ο κύριος Τσίπρας απ' αυτά που λέει το τελευταίο διάστημα. Και όλη του η περίοδος της διακυβέρνησης».

Νίκος Μπίστης: «Αυτά που λέει ο κύριος Κασσελάκης -και η ηγετική ομάδα, μην το ξεχνάμε, που έχει συγκροτήσει δίπλα του- τα λένε στην πεθερά για να το ακούσει η νύφη. Ή, τουλάχιστον, θα έπρεπε να καταλαβαίνουν ότι αυτό κάνουν, γιατί δεν είμαι απολύτως σίγουρος ότι το αντιλαμβάνονται».

Νίκη Λυμπεράκη: «Ποια είναι η νύφη εδώ; Ο κύριος Τσίπρας;»

Νίκος Μπίστης : «Ναι, ναι. Η επίθεση στον Τσακαλώτο για τα 37 δισ., η αήθης επίθεση σε Τσακαλώτο και Κατρούγκαλο - σε έναν Κατρούγκαλο ο οποίος δεν μιλάει εδώ και μήνες, είναι απροστάτευτος. Είναι απαράδεκτο αυτό το οποίο έγινε και μπράβο στον Γιώργο που έχει κρατήσει αυτήν την στάση. Ε, πρώτοι υπουργοί του Τσίπρα ήταν».

Νίκη Λυμπεράκη: «Μπορεί ο κύριος Τσίπρας να μας αφήσει να αντιληφθούμε ότι τελικά είναι πιο κοντά σε εσάς, απ' ό,τι στον ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη;»

Νίκος Μπίστης: «Ποτέ δεν έχω μιλήσει για πιθανές προθέσεις του Τσίπρα και δεν θα το κάνω τώρα».