Με μια ανάρτηση-ποταμός στην οποία εξιστορεί την πορεία της και περιγράφει τη ζοφερή σημερινή κατάσταση υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, ανακοίνωσε την αποχώρηση της από τον ΣΥΡΙΖΑ η πρώην στενή συνεργάτις του Αλέξη Τσίπρα και υπεύθυνη για τις προεκλογικές εκστρατείες του κόμματος έως το 2014, Μαρία Μπαλάφα. 

Στην ανάρτηση της, η Μαρία Μπαλάφα γράφει ότι η εκλογική ήττα του 2023 ήταν συνέπεια της κρίσης που βίωνε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Επισημαίνει ότι η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ήταν αποτέλεσμα της επιθυμίας των σκληρών κομματικών μηχανισμών να τρέξει αίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. «Από ανθρώπους που ήθελαν να πάρουν τη ρεβάνς. Και αφού δεν πήραν τη ρεβάνς από τον Μητσοτάκη θυμωμένοι τιμώρησαν το κόμμα τους».

Η Μαρία Μπαλάφα γράφει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι αριστερός, ότι είναι ένας πολιτικά ανεπαρκής ηγέτης που ξεστομίζει ανοησίες και  ότι βρίσκεται σε κρεσέντο μεγαλείου και ναρκισσισμού. Για την περίφημη «αδιαμεσολάβητη» σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τη βάση γράφει ότι πρόκειται απλώς για ένα echo chamber που «το like του ψηφιακού χώρου μετατρέπεται σε selfie στον φυσικό χώρο».

Η Μαρία Μπαλάφα λέει για τον Παύλο Πολάκη ότι βρίσκεται εδώ και μια δεκαετία στον χώρο της αντιπολιτικής, έναν χώρο μειοψηφικό που «δεν δίνει κυβερνήσεις αριστεράς, ταυτίζεται σε πολλές εκφωνήσεις με άλλους χώρους και όταν δίνει κυβερνήσεις δεν τις λες αριστερές».

«Για αυτό αποχωρούμε, γιατί η πρακτική της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει τοπίο μετά τη μάχη, θα το έχει μετατρέψει σε no man's land» γράφει, κάνοντας την εκτίμηση ότι έχει αρχίσει η ανασύνθεση του χώρου της αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και της οικολογίας.

Διαβάστε την ανάρτηση της: