Φεύγουν κι αφήνουν πίσω τους... συντρίμμια οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα το πρωί η ομάδα Αχτσιόγλου ανακοίνωσε την προδιαγεγραμένη αποχώρησή της από το κόμμα, μέσω ανεξαρτητοποίησης 9 βουλευτών από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν είναι:

  1. Αναγνωστόπουλου Σία
  2. Αχτσιόγλου Έφη
  3. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
  4. Ηλιόπουλος Νάσος
  5. Τζανακόπουλος Δημήτρης
  6. Τζούφη Μερόπη
  7. Φερχάτ Οζγκιούρ
  8. Φωτίου Θεανώ
  9. Χαρίτσης Αλέξης

Η ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης:

Νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα με Ομπρέλα

6+6 και Ομπρέλα θα συνασπιστούν με σκοπό να συγκροτήσουν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή, με ισχύ 11 βουελευτές, ίση με τους Σπαρτιάτες και πιο ισχυρή από την Πλεύση Ελευθερίας και τη ΝΙΚΗ. 

Οι βουλευτές που θα απαρτίζουν τη νέα Κ.Ο. είναι οι εξής:

  1. Ευκλείδης Τσακαλώτος
  2. Πέτη Πέρκα
  3. Αναγνωστόπουλου Σία
  4. Αχτσιόγλου Έφη
  5. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
  6. Ηλιόπουλος Νάσος
  7. Τζανακόπουλος Δημήτρης
  8. Τζούφη Μερόπη
  9. Φερχάτ Οζγκιούρ
  10. Φωτίου Θεανώ
  11. Χαρίτσης Αλέξης

Όπως όλα δείχνουν, επικεφαλής αυτής της νέας Κ.Ο. θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Αιμορραγεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Φεύγουν από παντού

Ο ΣΥΡΙΖΑ απομένει πλέον με Κοινοβουλευτική Ομάδα 36 βουλευτών, μόλις τέσσερις περισσότερους από το ΠΑΣΟΚ.

Από την Κεντρική Επιτροπή έχουν αποχωρήσει μέχρι τώρα 104 από τα 302 μέλη.

Από την Πολιτική Γραμματεία που συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα έχουν αποχωρήσει 18 από τα 42 μέλη.

Με 2 ευρωβουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην Ευρωβουλή, από τους 6 ευρωβουλευτές που εξέλεξε πριν από πέντε χρόνια, απομένει τώρα με δύο. Ο Αλέξης Γεωργούλης διεγράφη και αποχώρησαν το τελευταίο διάστημα οι Στέλιος Κούλογλου, Πέτρος Κόκκαλης και Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ απέμειναν οι Έλενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης.

Κανείς, εν τω μεταξύ, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο και νέων αποχωρήσεων. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι αναμένεται μεγάλη έξοδος στελεχών και από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Χθες υπήρξε μαζική αποχώρηση στελεχών από τον Τομέα Δικαιωμάτων, ανάμεσα στους οποίους και γνωστά στελέχη όπως ο Πάνος Λάμπρου και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Πιο κοντά στην κοινωνία» λένε στον ΣΥΡΙΖΑ

Για άγνοια προθέσεων κάνουν λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους αποχωρήσαντες βουλευτές, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πλέον πιο κοντά στην κοινωνία.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

«Είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς στην πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που γίνεται εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία.

Καθώς φαίνεται, η μόνη «διαφωνία» όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής.

Η Ιστορία θα κρίνει.

Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Βουλή, η ισχυρή φωνή στην κοινωνία, στις μάχες που δίνονται για την ανατροπή των δεξιών και αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πιο κοντά στην κοινωνία, πιο ενωμένος, πιο δυνατός, με την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα θα εκφράσει και πάλι την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, σε πείσμα όσων απεργάζονται χρόνια τώρα ένα ελεγχόμενο δικομματισμό με ή χωρίς δεκανίκια.»

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου οπότε και αναμένονται οι πρώτες κινήσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα, μετά την αποχώρηση των εννέα βουλευτών της ομάδας Αχτσιόγλου.

Παράλληλα θα ανακοινωθεί η νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τη μορφή του Πολιτικού Κέντρου, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητήσει από τους εννιά βουλευτές που αποχώρησαν να παραδώσουν τις έδρες τους, κάτι που έκανε και μετά την αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακλώτου και της Πέτης Πέρκα.