Nέος γύρος αντιπαράθεσης άνοιξε ανάμεσα σε όσους έμειναν και αυτούς που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ψάχνοντας να βρουν τον ηττημένο και την... αξιοπρέπεια.

«Είναι δύσκολο να πεις μια γνώμη για μια διάσπαση που γίνεται επειδή οι ηττημένοι της δημοκρατικότατης εσωκομματικής διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου από την επόμενη μέρα άρχισαν να υπονομεύουν και οδήγησαν με συνειδητό και σχεδιασμένο τρόπο στην αποχώρησή τους», σχολίασε ο Παύλος Πολάκης από το περιστύλιο της Βουλής για τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα το πρωί.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «ουσιαστικά βάζουν και αυτοί το λιθαράκι τους στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που έχει φτιαχτεί εδώ και χρόνια ως κόμμα μίας χρήσης που θα περάσει και αυτό, όπως και τα προηγούμενα, στη λήθη της ιστορίας». Προανήγγειλε δε... σκληρή αντιπολίτευση με στόχο την ανατροπή και αντικατάσταση του Μητσοτάκη από μία προοδευτική κυβέρνηση. «Με το πολιτικό σχέδιο που σύντομα θα επαναδιατυπώσουμε, με την ιστορική παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα, με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών και των στελεχών να στηρίζουν το αποτέλεσμα της εκλογής, θα διαμορφώσουμε τους όρους για σκληρή αντιπολίτευση και την ανατροπή και αντικατάσταση του Μητσοτάκη από μία προοδευτική κυβέρνηση», είπε συγκεκριμένα, σε ένα παραλήρημα κόντρα σε μια λογική ερμηνεία της πραγματικότητας.

Στο σχόλιο του Παύλου Πολάκη για ηττημένους απάντησε η ανεξάρτητη βουλευτής Πέτη Πέρκα, λέγοντας ότι «δεν φύγαμε γιατί ηττηθήκαμε αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ διέρρηξε τις σχέσεις του με την Αριστερά. Είμαι περήφανη για τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, που φεύγει κατά χιλιάδες από τη βάση γιατί δεν θέλουν να χάνουν την αξιοπρέπειά τους. Εμείς συνεχίζουμε το συναρπαστικό μας ταξίδι στην Ανανεωτική Ριζοσπαστική Αριστερά».

«Φύγαμε γιατί ηττάται η Αριστερά μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε όχι εμείς. Εμείς, το συναρπαστικό ταξίδι στην Ανανεωτική Ριζοσπαστική Αριστερά, το συνεχίζουμε από ό,τι φαίνεται και από τις σημερινές εξελίξεις. Και αν θέλω κάτι να πω είναι ότι είμαι πολύ περήφανη για τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά χιλιάδες φεύγουν από τη βάση, γιατί πραγματικά δεν θέλουν να χάνουν την αξιοπρέπειά τους σε ένα κόμμα για το οποίο δουλέψανε πολλές δεκαετίες, και δώσανε πολλά από τη ζωή τους και το οποίο πια φεύγει και διαρρηγνύει τις σχέσεις με την Αριστερά», τόνισε συγκεκριμένα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν οι αποχωρούντες από τον ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, η κ. Πέρκα επιβεβαίωσε ότι γίνονται κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. «Είναι νωρίς, προφανώς θα σχηματίσουμε, θα δούμε, δεν έχω να δηλώσω κάτι για αυτό, είναι όλα σε εξέλιξη», ανέφερε η κ. Πέρκα.