Σε λίγες μέρες αναμένεται να γίνουν γνωστές οι επόμενες κινήσεις μετά την αποχώρηση του ίδιου και άλλων οχτώ βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος στην πρώτη του δήλωση μετά την αίτηση ανεξαρτητοποίησης που κατέθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Στη δήλωσή του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκες έκανε λόγο για δύσκολη απόφαση, αλλά η «μόνη που μπορεί να υποστηρίξει το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο εκλέχτηκαν». Επιβεβαίωσε ότι «αυτή τη στιγμή μιλάμε για 11 ανθρώπους που έχουν αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ, οπότε ναι, είμαστε συνολικά 11».

«Είναι μια δύσκολη απόφαση. Για εμάς, είναι η μόνη απόφαση με την οποία αισθανόμαστε ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο εκλεχτήκαμε και με όλα αυτά τα οποία λέγαμε όλα αυτά τα χρόνια. Το κρίσιμο για εμάς είναι να κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση», είπε συγκεκριμένα.

Σε ερώτηση κοινοβουλευτικού συντάκτη αν αληθεύουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Αλέξη Χαρίτση να αναλαμβάνει την προεδρία της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Νάσος Ηλιόπουλος απέφυγε να απαντήσει παραπέμποντας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

«Να περιμένετε λίγες μέρες και θα τα δείτε όλα» είπε.

«Κάντε υπομονή λίγες μέρες κα θα τα δείτε όλα », συμφώνησε από την πλευρά του και ο κ. Χαρίτσης.