Την αποχώρησή του, μαζί με άλλα μέλη, από την Οργάνωση Μελών (ΟΜ) Ηνωμένου Βασιλείου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) το στέλεχος του κόμματος και αδελφός του Δημήτρη Τζανακόπουλου, Αντώνης, ασκώντας κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος κυρίως από το 2019 και μετά.

«Δεν αγωνιστήκαμε τόσα χρόνια για να επαναφέρουμε την Ελλάδα των νοικοκυραίων, όπου ούτε η Αριστερά ούτε η διαφορετικότητα έχουν θέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απωλεσθεί προ πολλού. Η ΠΣ βαδίζει ολοταχώς προς την Κεντροδεξιά» αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αποχώρησης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αντώνης Τζανακόπουλος –αδελφός του πρώην υπουργού και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου– είχε συμμετάσχει στην εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή», λίγες ημέρες πριν από την αποχώρηση της «Ομπρέλας» από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχε ασκήσει έντονη κριτική στην πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να ανακοινώσει δημοψήφισμα για τις διαγραφές των τεσσάρων, πρώην πλέον, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (Φίλης, Βίτσας, Σκουρλέτης, Τζουμάκας).

Αντώνης Τζανακόπουλος συνοδεύει την ανάρτηση με στίχους από τραγούδι των Μetallica «Συνειδητοποίησε ότι δεν ανήκεις, Αποσυνδέσου με κάποιο τρόπο»...

Οι υπογράφοντες Απόστολος Αλμπάνης, Ντίνα Δαβάκη, Γιάννης Κανάκης, Αθηνά Καραμπά, Συμεών Λαμάι, Στέλιος Μαϊμάρης, Δημήτρης Μπούκας, Γιάννα Μύρτζιου - Κανάκη, Κωνσταντίνος Περήφανος, Αντώνης Τζανακόπουλος και Βασίλης Φιλαδίτης αναφέρονται με την επιστολή αποχώρησης στην ομιλία Κασσελάκη στο ΣΕΒ, στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και τέλος στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ως τους τρεις καθοριστικούς παράγοντες οι οποίοι «κατέστησαν σαφή την πλήρη μετάλλαξη του κόμματος σε κόμμα Κέντρου και την πλήρη απαξίωση των οργάνων».