Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για την κακοκαιρία με… υπογραφή «Alexis». Ενδεχομένως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσαν τη δέουσα σημασία στην ονοματοδοσία που υπό τις περιστάσεις έχει υψηλό συμβολισμό, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν… μούσκεμα λόγω και της απρονοησίας του προέδρου Κασσελάκη να αφήσει το κόμμα χωρίς «Ομπρέλα».

Η κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ περιγράφεται στο στίχο του Ζαχαρία Παπαντωνίου: «Ανεμοι σφυρίζουν και πέφτει νερό, που πας Κασσελάκη, με τέτοιον καιρό». Θα το μάθουμε στις προσεχείς δημοσκοπήσεις, εάν φυσικά μέχρι τότε η κακοκαιρία «Alexis» έχει αφήσει κάτι που να θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη. Αν και για τους διαχρονικά εκτός πρώτης (και τελευταίας) φοράς Αριστεράς, με ή χωρίς «Alexis», δεν κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ποιος απ’ τους… δύο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθεί «μιας χρήσης».

Αυτός του Κασσελάκη - Πολάκη, ή ο άλλος του «μαξιλαριού» που διεκδικεί την αυθεντικότητα της ονομασίας προέλευσης; Ευτυχώς για την τιμή της ριζοσπαστικής Αριστεράς η κακοκαιρία «Alexis» καλύπτει και όσους έμειναν με τη σφραγίδα και όσους έφυγαν προκειμένου να διαφυλάξουν την υστεροφημία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ηθικό δίδαγμα: Με «Alexis» και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει…