Μόνος κι έρημος κινδυνεύει να μείνει ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς τα περισσότερα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιλέξει να αποστασιοποιηθούν από τα πεπραγμένα του. Ακόμα και πρόσωπα που τον στήριξαν στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία του κόμματος, πλέον είναι εξαφανισμένα, καθώς είναι δυσαρεστημένα τόσο με τον τρόπο που ο Στέφανος Κασσελάκης ασκεί αντιπολίτευση, όσο και με τον τρόπο που έχει επιλέξει να κινείται ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα στελέχη του κόμματος.

Μόνο εντύπωση δεν έκανε η σιωπή του Νίκου Παππά στην προσπάθεια των ολοένα και λιγότερων υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη εντός κόμματος να λάβει τη βουλευτική έδρα, μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου. Ο Νίκος Παππάς παίρνει συνειδητά αποστάσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη και πλέον δεν το κρύβει καθόλου, καθώς εκφράζει την απογοήτευσή του για τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα one man show καθώς και για τις lifestyle επιλογές του προέδρου, οι οποίες έχουν κουράσει τόσο τα στελέχη του κόμματος, όσο και τους πολίτες. Την ίδια στάση βέβαια ακολούθησε και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος όχι μόνο δεν υποστήριξε δημόσια τον Στέφανο Κασσελάκη στην προσπάθεια να πάρει τη βουλευτική έδρα, αλλά ετοιμάζεται να σηκώσει μπαϊράκι στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα νέο ρεύμα κατά του νυν προέδρου. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι διαρκείς επιθέσεις του στην Αθηνά Λινού, οι οποίες αποτελούν προειδοποιητικές βολές στο πρόσωπο που Στέφανου Κασσελάκη.

Εξαφανισμένα τα στελέχη πρώτης γραμμής

Στη μεγάλη φωτιά της Αττικής ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθώντας να ξεφύγει από τις εσωκομματικές διαμάχες, τις επιθέσεις για το Πόθεν Έσχες του και το σκάνδαλο με την πισίνα στις Σπέτσες, έκανε εξορμήσεις στις πληγείσες περιοχές, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν μάλλον απογοητευτικό: Από δίπλα του έλειπαν σχεδόν όλα τα στελέχη και οι βουλευτές πρώτης γραμμής ενώ στις επισκέψεις του δεν εμφανίστηκαν ούτε τα τοπικά στελέχη του κόμματος, ενδεικτικό της εσωκομματικής αναταραχής. Ουσιαστικά ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν μόνος, έχοντας δίπλα του μόνο την επικοινωνιακή του ομάδα, η οποία του έβγαζε στημένες φωτογραφίες για τα social media, γεγονός που επίσης σχολιαστηκε αρνητικά και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά στα δυσαρεστημένα στελέχη πρέπει να προσθέσουμε και τον Αλέξη Τσίπρα μαζί με την ομάδα στελεχών του, οι οποίοι έχουν πάρει διαζύγιο από τον Στέφανο Κασσελάκη εδώ και πολύ καιρό και του ετοιμάζουν εκπλήξεις στο συνέδριο του κόμματος τον Οκτώβριο. Τέλος τις τελευταίες ώρες επικρατεί εντός ΣΥΡΙΖΑ ακόμη μια μεγάλη αναστάτωση, καθώς στελέχη και βουλευτές αρνούνται να βγουν δημόσια και να στηρίξουν το πρόεδρο για τις δωρεές που ζητάει για το γαμήλιο ταξίδι του, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι της Αυγής είναι απλήρωτοι. Ο Στέφανος κινδυνεύει να μείνει μόνος του και πλέον αρχίζει να το συνειδητοποιεί και ο ίδιος αλλά μάλλον είναι αργά.