Ηχηρή απάντηση στους προκλητικούς ισχυρισμούς του τούρκου προέδρου Ερντογάν για το ναυάγιο στα διεθνή ύδατα στην Πύλο και στις ψευδείς δηλώσεις ότι δήθεν δεν έγινε καμία σοβαρή προσπάθεια από την χώρα μας, να σωθούν οι άνθρωποι, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

«Σε τέτοιου είδους αβάσιμους ισχυρισμούς μια πρώτη απάντηση είναι να δούμε αρχικά το "Ποιός μιλάει;"» υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης για τον Τούρκο Πρόεδρο, υπογραμμίζοντας ότι: «Υπερασπιζόμαστε αταλάντευτα τις ένοπλες δυναμείς μας και το λιμενικό που κάνουν ένα τεράστιο έργο, στα θέματα έρευνας και διάσωσης και που με την πρώτη ευκαιρία τους πετροβολούν ορισμένοι».

«Όσων αφορά τη γείτονα, πρέπει να καταστεί σαφές ότι η Ελλάδα έχει διάθεση συννενόησης και επικοινωνίας, και εδώ να υπογραμμίσουμε ότι το μόνο θεμα που έχουμε να συζητήσουμε με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ, και τίποτα άλλο. Δεν υπάρχει  καμία διάθεση υποχώρησης στα εθνικά συμφέροντα, καμία υποχώρηση στα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, ούτε μία σπιθαμή» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.