Την Τετάρτη 12 Ιουλίου φαίνεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πως θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας.  Πιο συγκεκριμένα, το τετ α τετ πρόκειται να γίνει περίπου στις 12 το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν, αλλά δεν θα είναι μόνοι τους.

Στο πλευρό του πρωθυπουργού θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου κατά πάσα πιθανότητα, αλλά και η διπλωματική σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη Άννα Μαρία Μπούρα. Τις αμέσως επόμενες ώρες θα γίνει γνωστή η ακριβής σύνθεση. Αν η συνάντηση πάει καλά, ενδέχεται να ξεκινήσουν και οι διερευνητικές επαφές σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Η συνθέση της τουρκικής πλευράς θα περιλαμβάνει μαζί με τον Ερντογάν, τον υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, τον εκπρόσωπο Τύπου Τσαγατάι Κιλίτς, ο οποίος είναι και στενός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, και ενδεχομένως να παραστεί και ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, δεδομένου ότι η σύνθεση θα είναι «τρεις συν τρεις» και στην ελληνική πλευρά θα βρίσκεται η κ. Μπούρα.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη συνάντηση προγραμματίζεται εδώ και αρκετό καιρό, ενώ το ενδεχόμενο να συμβεί είχε αναφερθεί και όταν ο Τούρκος πρόεδρος είχε επικοινωνήσει με τον κ. Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί μετά τη νίκη του στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Από πλευράς του ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επισημάνει και επαναλάβει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου πως εάν επανεκλεγεί πρωθυπουργός της Ελλάδας θα επιδιώξει συνάντηση με τον κ. Ερντογάν.