«Όλα θα γίνουν με βάση το προεκλογικό μας πρόγραμμα, αλλά άμεση προτεραιότητα είναι να μπουν οι βασικοί στόχοι, αυτός είναι και ο λόγος που ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει επισκέψεις στα υπουργεία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό RealFm. 

Σε ό,τι αφορά το ΕΚΑΒ, ανέφερε ότι αποφασίστηκε η έκδοση μίας πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η οποία θα είναι έτοιμη μέσα στην ημέρα και θα δίνει τη δυνατότητα στις περιοχές όπου υπάρχει η ανάγκη αυτή να χρησιμοποιείται το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος -με εξαίρεση προφανώς τους οπλίτες οι οποίοι υπηρετούν στον στρατό- για τις ανάγκες που προκύπτουν από το ΕΚΑΒ, ούτως ώστε να υπάρχουν οι οδηγοί που χρειάζονται. 

«Είναι μια άμεση λύση, η οποία δημιουργεί μία κατάσταση η οποία είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε ως προς τους χρόνους επέμβασης, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν θα υποκαταστήσει τη μόνιμη λύση, η οποία είναι ο βασικός μας στόχος και θα υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Ποια είναι η μόνιμη λύση; Είναι η πρόσληψη παραπάνω προσωπικού, η καλύτερη διαχείριση αυτού του προσωπικού και συνολικά η ενίσχυση του ΕΚΑΒ. Υπάρχουν οχήματα -το είδαμε τους προηγούμενους μήνες εν μέσω των δύο εκλογικών διαδικασιών με τραγικά δυστυχώς αποτελέσματα- τα οποία, ενώ είχαν διατεθεί, δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Είχαμε και άμεση επικοινωνία και σύσκεψη του υπουργού Υγείας με το ΕΚΑΒ τις προηγούμενες ημέρες. Αυτές οι λύσεις καλύπτουν κάποια κενά μέχρι να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις και συνολικά η υλοποίηση του μόνιμου σχεδίου, για το ζήτημα του ΕΚΑΒ». 

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις ο πρωθυπουργός θα βάλει τις γενικές κατευθύνσεις, θα δώσει και πολύ σαφείς απαντήσεις και θα έχουμε και τις ομιλίες των αρμόδιων υπουργών και της πολιτικής ηγεσίας κάθε υπουργείου, που θα εξειδικεύσει όλες τις κατευθύνσεις.

«Εμείς αυτό που υποσχεθήκαμε προεκλογικά, δηλαδή καλύτερους μισθούς, καλύτερη δημόσια υγεία, ακόμη περισσότερο εκσυγχρονισμό του κράτους και αντιμετώπιση των παθογενειών και βελτίωση όλων των υπόλοιπων τομών και μια ακόμη πιο ισχυρή Ελλάδα, θέλουμε να τα κάνουμε πράξη μέρα με τη μέρα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.