Αντιπαράθεση με την Έλενα Ακρίτα προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «αντίθετος με την τεκνοθεσία και για τα ετερόφυλα και όχι μόνο για τα ομόφυλα», δηλώνοντας μάλιστα κάθετος, όπως και η πλειοψηφία της κοινωνίας, όπως είπε.

Σε ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα, η οποία όταν ήταν πατρεμένη με τον ηθοποιό Κώστα Αρζόγλου, υιοθέτησαν το 1992 τον γιο τους, Παύλο, ανέφερε: «Ούτε καλημέρα - Έλενα Ακρίτα, Μητέρα του Παύλου».

Ανταπαντώντας, ο Παύλος Πολάκης, σε ανάρτησή του, κάνει λόγο για σπέκουλα και αναφέρει: «Για να τελειώνει η συνειδητή σπέκουλα απο ορισμένους που προσπαθούν να αντιπαρατεθούν στη χθεσινή προγραμματική μου ομιλία λέγοντας «ο Πολάκης ειναι αντίθετος στην τεκνοθεσία-υιοθεσία και για τα ομόφυλα και τα ετερόφυλα ζευγάρια»!!» Ναι είμαι αντίθετος και το έχω πει πολλές φορές, στην τεκνοθεσία μέσω ΠΑΡΕΝΘΕΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ και στα ομόφυλα και στα ετερόφυλα ζευγάρια!! Η απάντηση στο γιατί είναι αυτά που συνέβησαν στην κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά με την αγοραπωλησία βρεφών!!! Προφανώς και δεν εννοούσα την υιοθεσία. Βρείτε κάτι άλλο να αντιπαρατεθείτε στην ομιλία που έκανα χθες! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ...».