Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά την άρνηση του Στέφανου Κασσελάκη να πάει σε κάλπες για εκλογή αρχηγού οι «87» κατέθεσαν, στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που είναι σε εξέλιξη, πρόταση μομφής, την οποία στηρίζει ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής Χανίων κατέθεσε δε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, προχωρώντας παράλληλα σε αυτοκριτική για τη στήριξη που είχε δώσει στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Πίστεψα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον στήριξα. Έπεσα έξω, δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Καταθέτω υποψηφιότητα για πρόεδρος», ανέφερε στην παρέμβασή του. O Παύλος Πολάκης δεν κατέθεσε πρόταση μομφής, καθώς είχε προηγηθεί αυτή των «87», την οποία και είπε ότι στηρίζει. «Στηρίζω τη μομφή που κατατέθηκε. Αν δεν περάσει η πρόταση δυσπιστίας παραμένω. Καταθέτω υποψηφιότητα για την ηγεσία. Αν χάσω παραμένω. Δεν χρειαζόμαστε ένα κόμμα σαν της Ζωής Κωνσταντοπούλου», ξεκαθάρισε. «Οδήγησε μόνος σου το κόμμα σε εκλογές» διεμήνυσε ο κ. Πολάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους αντιπάλους του να καταθέσουν πρόταση μομφής, επιβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος δεν σκοπεύει να πάει σε εκλογές. «Πλήρη τρήση της νομιμότητας. Καταθέστε πρόταση μομφής όπως προβλέπει το καταστατικό. Όχι κρυφά, κοιτώντας τον κόσμο στα μάτια», σημείωσε. Όπως είπε, «όσο ελκυστικό κι αν είναι να σηκώσεις το γάντι, τόσο σώφρον είναι κάποιες φορές να μην το κάνεις», ενώ τόνισε ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ «εκφράζει συνολική απογοήτευση» και διαμηνύει «δεν μπορώ να σας εμπιστευτώ όσο τρώγεστε».

Ο Στ. Κασσελάκης δήλωσε πως εξελέγη με ποσοστό 56% και ότι θα φέρει εις πέρας τον «στόχο», δηλαδή να «διαλύσει κάθε φράξια, κάθε φρουρά, κάθε μαγαζί και κάθε παραμάγαζο», ενώ υπογράμμισε πως δεν έχει ανάγκη την καρέκλα του προέδρου» και όπως είπε δεν είναι καν «άνετη» από τα «μαχαίρια» στην πλάτη.

«Παρασύρθηκα από ένα θεατρικό παιχνίδι»

Μιλώντας νωρίτερα για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι επέδειξε μια μη ορθή συμπεριφορά. «Παρασύρθηκα από ένα θεατρικό παιχνίδι και όταν αυτό αποδείχθηκε η δική μου ηθική επέβαλε τη διόρθωση του λάθους. Προτίμησα να τα έχω καλά με τον εαυτό μου και ας ήξερα ότι θα δω πρωτοσέλιδα ότι ο Κασσελάκης υποτάχθηκε στον Πολάκη», ανέφερε.

Σχολιάζοντας δε τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης για «μασκαριλίκια του lifestyle», απάντησε: «Αγαπητέ Παύλο,  ανεβάζεις φωτογραφίες με τα ψαρέματα και την οικογένειά σου και καλά κάνεις. Πού αρχίζει και πού τελειώνει το lifestyle; Μήπως είναι αυτό αποδεκτό lifestyle επειδή είναι της αντρικής σχολής; Εγώ επιλέγω να κινούμαι και πάνω και κάτω από τα 200 μέτρα γιατί αυτή είναι η ζωή μου».

«Εγώ, φίλε Παύλο, είμαι ο ίδιος και δεν ντρέπομαι να κυκλοφορήσω και κάτω από τα 300 μέτρα υψόμετρο και πάνω από αυτά, . Δεν επιλέγω κατά περίπτωση. Γιατί δεν είναι "προσωπική επιλογή" όπως έγραψες. Είναι η ζωή μου. Είναι η ζωή πολλών ανθρώπων. Και Αριστερά σημαίνει να γιορτάζεις τη μοναδικότητα του καθενός και με αυτόν τον τρόπο να φέρνεις ισότητα στην κοινωνία», συνέχισε ο Στέφανος Κασσελάκης.