Μετά από εβδομάδες εσωστρέφειας με αιχμές, πόλεμο, τοξικότητα, αναδιπλώσεις, η περιδίνηση του Circus Syriza έφτασε στην τραγελαφική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία δείχνει πως βαδίζει σε εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, με τον Παύλο Πολάκη να δηλώνει υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ομολογώντας πολιτική ανεπάρκεια και κρίση, επειδή στήριξε για τη θέση αυτή... τον Στέφανο Κασσελάκη.

Προφανώς, ο «αψύς Σφακιανός» πήρε προσωπικά τη μισή διαγραφή του και με δεδομένο πως δεν ανέχεται αμφισβήτηση και υποδείξεις, καθώς δεν γνωρίζει από πολιτικό πολιτισμό, αλλά μόνο από τοξικότητα και λασπολογία, θεώρησε υπεύθυνο τον Στέφανο Κασσελάκη για την ολιγοήμερη έξοδό του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πλέον «πήρε το όπλο» του και επιζητά και το κεφάλι του Κασσελάκη, μετά της Λινού και την αποπομπή Φάμελλου.

Ωστόσο, το «δεν έκρινα σωστά», υποδηλώνει πολιτική ανεπάρκεια για έναν υποψήφιο πρόεδρο και κατ' επέκταση υποψήφιο πρωθυπουργό. Πώς θα ζητήσει την ψήφο τόσο της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του ελληνικού λαού, έχοντας ομολογήσει πολιτική ανεπάρκεια;

Πόσοι θα μείνουν;

Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον με πρόεδρο τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έχει δημιουργήσει σωρεία διενέξεων και εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ, πόσοι τελικά θα τον ακολουθήσουν και θα παραμείνουν στο κόμμα, ή εάν τελικά η ομάδα των «87» και άλλα στελέχη, θα προτιμήσουν την ηρωική έξοδο, παρά να υπομείνουν τον επίσημο πλέον «ΠΟΛΑΚΙΣΜΟ».