Διπλό στοίχημα το οποίο θα κρίνει αν θα γίνει πιο δυνατή η εθνική φωνή της χώρας στο εξωτερικό αλλά και αν θα εμπεδωθεί η σταθερότητα στο εσωτερικό χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητεί ισχυρή εντολή από τους πολίτες για να παραμείνει η χώρα σε τροχια προόδου και υλοποίησης των μεγάλων αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Σε συνένετευξή του στην REAL NEWS προαναγγέλει ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα εγκριθεί η εθνική στρατηγική για το δημογραφικό, ενώ προναγγέλει παροχές και στις τρίτεκνες οικογένειες. Ασκεί δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη, αναφέροντας ότι παραμένει «πιστός στο δόγμα του λαϊκισμού και της ακοστολόγητης ανευθυνότητας».

«Στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα εγκρίνουμε την εθνική στρατηγική για το δημογραφικό. Είναι η πρώτη φορά που χαράσσεται ένα τέτοιο πλαίσιο, με στόχο μέσα στην επόμενη δεκαετία πρώτα να εξισορροπήσουμε την αρνητική τάση συρρίκνωσης του πληθυσμού. Η στρατηγική μας περιλαμβάνει φορολογικά κίνητρα για τις νέες οικογένειες, ώστε να παίρνουν ευκολότερα την απόφαση για πρώτο και δεύτερο παιδί. Όπως και παροχές στις τρίτεκνες οικογένειες, ώστε να προσεγγίζουν εκείνες που ισχύουν για τις πολύτεκνες«, αναφέρει χαρακτηρισυτικά ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας σημειώνει: «Μέχρι να καμφεί το κύμα των ανατιμήσεων θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε έκτακτα μέτρα κυρίως υπέρ των πιο ευάλωτων είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε θα εντείνουμε τους ελέγχους, επιβάλλονται πρόστιμα κατά της αισχροκέρδειας αλλά και αντιμετωπίζοντας δομικές παθογένειες της αγοράς, στην Ελλάδα και την Ευρωπη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκεί κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη για τις οικονομικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε αρχηγό, δεν άλλαξε όμως νοοτροπία. Μένει πιστός στο δόγμα των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα. Του λαϊκισμού και της ακοστολόγητης ανευθυνότητας, Τάζοντας χωρίς μέτρο. Κυριολεκτικά! Και χωρίς ποτέ να κοστολογούν αυτά που λένε. Με κάθε νέα τοποθέτηση Κασσελάκη, το ποσό ανεβαίνει σε δυσθεώρητα ύψη» σημειώνει ο πρωθυπουργός.