Συνέντευξη στο «Μανιφέστο» παραχώρησε ο επί χρόνια δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Νίκος Στέφος, μιλώντας για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, τα μεγάλα ζητήματα των Ευρωπαίων πολιτών, την ακρίβεια και την ασφάλεια, αλλά και για το πέρασμα από τη δημοσιογραφία στην πολιτική.

Ποιο είναι για εσάς το διακύβευμα αυτών ευρωεκλογών;

Η ΝΔ δεν ανήκει στα κόμματα που επενδύουν στον λαϊκισμό. Είναι η σοβαρή και αξιόπιστη, όπως έχει δείξει το παρελθόν αλλά και το παρόν με την ηγεσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, φωνή που ακούγεται με σεβασμό από φίλους και εχθρούς. Αυτό είναι άλλωστε το διακύβευμα που στις ευρωεκλογές θα πρέπει να κυριαρχήσει και να οδηγήσει τους πολίτες στο να υπερψηφίσουν τη ΝΔ. Μην ξεχνάμε ότι η ΝΔ είναι η μεγάλη παράταξη που θεμελίωσε τη Δημοκρατία στον τόπο μας και εξασφάλισε με την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Δυο καθοριστικά επιτεύγματα του ιδρυτή της ΝΔ, Κωσταντίνου Καραμανλή, που έβαλε τις βάσεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας. Το διακύβευμα λοιπόν είναι απλό: Θέλουμε στην Ευρώπη όπου παίρνονται οι αποφάσεις να μας θεωρούν σοβαρούς και να υπολογίζουν τη γνώμη μας ή θέλουμε να αποφασίζουν πριν από εμάς για εμάς; Αν θέλουμε την πρώτη εκδοχή. τότε η ψήφος στη ΝΔ είναι μονόδρομος.

Ακρίβεια και ασφάλεια, βάσει των μετρήσεων, είναι τα πιο σημαντικά ζητήματα για τους Ευρωπαίους πολίτες. Πιστεύετε ότι υπάρχουν ενέργειες που μπορεί να κάνει παραπάνω η ΕΕ για τους πολίτες της;

Πράγματι βιώνουμε όλοι μια περίοδο όπου η ακρίβεια είναι δυστυχώς μέρος της ζωής μας. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να χτυπηθεί η ακρίβεια στην πηγή της. Αλλωστε γι’ αυτό απέστειλε επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για να υπάρξει έλεγχος και κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση στα μεγάλα καρτέλ που με την τακτική τους συμβάλλουν τα μάλα στην αύξηση της τιμής των προϊόντων. Βεβαίως και μπορεί η Ευρωπαϊκή Ενωση να αποτελέσει εμπόδιο σε αυτές τις πρακτικές Γι’ αυτό μια δυνατή ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο είναι περισσότερη από ποτέ απαραίτητη για το συμφέρον της Ελλάδος αλλά και του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Και μια πιο προσωπική ερώτηση: Πώς είναι τώρα που περάσατε στην «άλλη πλευρά» μετά από όλα τα «χιλιόμετρα που έχετε γράψει» στη δημοσιογραφία;

Πράγματι διάβηκα τον Ρουβίκωνα, αλλά ως γνωστόν μια φορά δημοσιογράφος για πάντα δημοσιογράφος. Κουβαλάω μαζί μου στη νέα πορεία της ζωής μου τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες έχω γαλουχηθεί και έχω αφήσει και ως αποτύπωμα στη δημοσιογραφική πορεία μου με ομολογουμένως καταγεγραμμένα πολλά χιλιόμετρα.
Εκανα τον κύκλο μου στο λειτούργημα –κατά την άποψή μου– που είναι η δημοσιογραφία, απέκτησα εμπειρίες, εμβάθυνα τις γνώσεις μου ακόμα περισσότερο και ένιωσα ότι τώρα μπορώ να προσφέρω στην πατρίδα μου και στους συνανθρώπους μου από ένα άλλο ευρύτερο «μετερίζι» που έχει καθοριστικό ρόλο στη ζωή όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων όχι μόνο σήμερα αλλά και στο μέλλον. Οποτε χρειάστηκε έδωσα τις μάχες για την παράταξή μας απέναντι σε λαϊκίστικες κορόνες. Επιπροσθέτως γνωρίζω πολύ καλά τη δομή και τις δράσεις που πρέπει να κάνει πράξη ένας ευρωβουλευτής και –παρότι δεν συνηθίζω να μιλώ για τον εαυτό μου– έχω και την υποδομή σε επίπεδο πολλαπλών γνώσεων. Πρέπει να σας πω ότι ήδη είμαι κερδισμένος διότι έχω γνωρίσει πολύ αξιόλογους ανθρώπους ενώ είχα την ευκαιρία να συναντήσω παλιούς ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισσες, που δώσαμε μαζί αγώνες για τη ΝΔ σε δύσκολες εποχές.