Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι έχει υπογράψει συμβόλαιο με την υποκρισία και τον λαϊκισμό, εξαπολύει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«ΣΥΡΙΖΑ 2023: συμβόλαιο με την υποκρισία και το λαϊκισμό». Αυτό τον… τίτλο δίνει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως στις θέσεις που τις τελευταίες ώρες διατύπωσε για την Παιδεία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο δια του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα όσο και δια υποψηφίων βουλευτών του.
Επίσης, η Νίκη Κεραμέως επικρίνει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ διότι -ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου- «συνεχίζει το εμπόριο ψεύτικων ελπίδων, τάζοντας είσοδο στο πανεπιστήμιο με βαθμό 1 και 2/20, ενώ γνωρίζει ότι τα παιδιά αυτά δεν θα μπορέσουν να αποφοιτήσουν και θα βρεθούν σε αδιέξοδο».


Υπενθυμίζεται ότι χτες, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, Όθων Ηλιόπουλος, αν και καθηγητής σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο –αυτό του Χάρβαρντ– τάχθηκε ανοικτά κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας και δη κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος. Αναφερόμενος σε ένα άλλο μείζον ζήτημα, αυτό της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζουράρις, το χαρακτήρισε τερατούργημα «που έστειλε στα ιδιωτικά εμπορο-χρηματιστήρια τα πλουσιόπαιδα, τα κ@λόπαιδα, όσα έχουν λεφτά». Και λίγες ώρες νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για την πρόσβαση στα πανεπιστήμια «από τη φετινή χρονιά, με άμεση επαναφορά του ν.4610/2019».

Εμπόριο ψεύτικων ελπίδων


«Σε λιγότερες από 24 ώρες ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής ο ίδιος στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο Harvard, τάσσεται εναντίον των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο κ. Ζουράρις χαρακτηρίζει «κ@λόπαιδα» τους μαθητές ιδιωτικών εκπαιδευτικών δομών και ο κ. Τσίπρας συνεχίζει το εμπόριο ψεύτικων ελπίδων, τάζοντας είσοδο στο πανεπιστήμιο με βαθμό 1 και 2/20, ενώ γνωρίζει ότι τα παιδιά αυτά δεν θα μπορέσουν να αποφοιτήσουν και θα βρεθούν σε αδιέξοδο.

ΣΥΡΙΖΑ 2023: συμβόλαιο με την υποκρισία και το λαϊκισμό», σχολίσε η Νίκη Κεραμέως αναφορικα με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία.

Δείτε την ανάρτηση: