Ο Φλάβιο Μπολσονάρου εκτίμησε ότι οι δηλώσεις Τραμπ δείχνουν αυξανόμενη διεθνή απομόνωση του Λούλα, ενόψει του δεύτερου γύρου.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Μπραζίλια, ο υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας δήλωσε ότι «ο κόσμος αδημονεί για αλλαγή στη Βραζιλία».
Η παρέμβαση Τραμπ μετά τον πρώτο γύρο
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χαιρετίσει τη Δευτέρα την επικράτηση του Φλάβιο Μπολσονάρου στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, χαρακτηρίζοντάς την «οριακή», αλλά ταυτόχρονα «μια πολύ μεγάλη νίκη, πραγματικά εκπληκτική».
Ο Μπολσονάρου υποστήριξε ότι οι δηλώσεις αυτές ενισχύουν την εικόνα αυξανόμενης απομόνωσης του απερχόμενου προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στη διεθνή σκηνή.
Στις 25 Οκτωβρίου ο δεύτερος γύρος
Ο μεγαλύτερος γιος του πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου διέψευσε τις δημοσκοπήσεις που έδιναν προβάδισμα στον Λούλα, συγκεντρώνοντας 47,03% των ψήφων στον πρώτο γύρο.
Ο απερχόμενος κεντροαριστερός πρόεδρος έλαβε 45,16%, με την τελική αναμέτρηση να μεταφέρεται στον δεύτερο γύρο της 25ης Οκτωβρίου.