Για λαϊκισμό κατηγορεί η υπουργός Παιδείας κα.Νίκη Κεραμέως τον Αλέξη Τσίπρα, στην απάντησή της στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του για την Παιδεία.

«Ακάθεκτος συνεχίζει στο δρόμο του λαϊκισμού ο κ. Τσίπρας», αναφέρει η κ. Κεραμεως. «Στον λαϊκισμό του κυρίου Τσίπρα απαντάμε με υπευθυνότητα. Όσο και αν δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ, η παιδεία αλλάζει. Στην πράξη», επισημαίνει η υπουργός Παιδείας.

Αναλυτικότερα, στην απάντησή της, η υπουργός αναφέρει τα εξής:

«Με σημερινές του δηλώσεις:


-Μιλώντας για «ΙΕΚ Φούφουτος» είναι αυτός που απαξιώνει πλήρως την Δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, που αναβαθμίστηκε και αποτελεί πλέον ποιοτικό εναλλακτικό δρόμο, με πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Ααποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει πώς λειτουργεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία δεν εξαρτάται από το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων (όπως θα ίσχυε με μία σταθερή βάση, π.χ. του 10), αλλά προκύπτει από το μέσο όρο της επίδοσης των υποψηφίων.

-Επιμένει στο εμπόριο ψεύτικων ελπίδων, υποσχόμενος εισαγωγή στο πανεπιστήμιο με βαθμό 1 και 2, δίχως να τον προβληματίζει αν οι νέοι αυτοί άνθρωποι θα μπορέσουν να φοιτήσουν και να αποφοιτήσουν ή αν θα εγκλωβιστούν, για χρόνια, σε έναν δρόμο χωρίς διέξοδο.

- Εξακολουθεί να μην αποδέχεται τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, εμμένοντας σε μια θέση που δεν υπηρετεί, ούτε το εκπαιδευτικό μας σύστημα, ούτε τους νέους μας, και η οποία καθιστά τη χώρα μας θλιβερή εξαίρεση στο διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη, και τούτο παρ' ότι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί σε μη κρατικό πανεπιστήμιο».