Το νέο προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ έχει σύνθημα το “γυρνάμε την πλάτη στην αδικία”. Και ως αδικία ορίζει το γεγονός πως ένας μαθητής δεν κατάφερε να περάσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγή και ως εκ τούτου δεν πέρασε σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Αλλά και το ότι κλείνει ένα σινεμά…

Το νέο σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά με την πλάτη ενός μαθητή που όπως αναφέρει διάβασε ξενύχτησε αλλά τελικά δεν πέρασε στο Πανεπιστήμιο λόγω της βάσης εισαγωγής. Ουσιαστικά αναφέρει ότι έπρεπε να μπει όσο και να έχει γράψει. Και έρχεται να προστεθεί στην αλήστου μνήμης σκηνή όπου ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με έναν απόφοιτο Λυκείου που του λέει ότι δεν πέρασε στις εξετάσεις.

Και ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διεκδικεί την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας εμφανίζεται να του απαντά ότι τον έκοψε η… Κεραμέως.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρώντας να προσελκύσουν τους νέους ως εν δυνάμει ψηφοφόρους  χαϊδεύουν αυτιά κυρίως ως προς το θέμα της εισαγωγής τους στην ανώτατη εκπαίδευση.