Με ιδιωτικό συμφωνητικό που υπογράφηκε στις 6 Μαρτίου, ο Πάνος Καμμένος ανακαλεί τους επί σειρά ετών ισχυρισμούς του για τα περίφημα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) και την εμπλοκή της Μ. Ξαφά στην αγορά τους. Σχολιάζοντας η ίδια την εξέλιξη, έγραψε ότι «μπήκε επί τέλους οριστικό τέλος στα ψεύδη Καμμένου περί δήθεν αγοράς CDS σε ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου με εσωτερική πληροφόρηση, με τα οποία οι ΑΝΕΛ πήραν 10% στις εκλογές 2012 και τελικά έγινε κυβερνητικός εταίρος (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.) το 2015!». Θυμίζω ότι είχε προηγηθεί καταδίκη Καμμένου για το ίδιο θέμα ως προς το πρόσωπο του Αντρίκου Παπανδρέου.

Θα κριθεί

Γίνεται μεγάλη κουβέντα σχετικά με την Εκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά παραρτήματα αλλοδαπών πανεπιστημίων. Η έκθεση δεν αναφέρει πουθενά τα όσα ακούγονται για δήθεν αντισυνταγματικότητα των διατάξεων, αλλά αντιθέτως επαναλαμβάνει την από ετών διαμορφωθείσα νομολογία και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «(...) το ζήτηµα θα κριθεί, όπως µπορεί σχεδόν µετά βεβαιότητας να υποτεθεί, από την ελληνική Δικαιοσύνη, δεδοµένου ότι τα ζητήµατα που µπορούν να τεθούν από την ψήφιση του υπό συζήτηση νοµοσχεδίου δεν έχουν απασχολήσει, υπό τη συγκεκριµένη µορφή τους, τη Δικαιοσύνη, εθνική και ενωσιακή».

Ψάχνουν τον τρόπο

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντιληφθεί ότι δεν γίνεται ο Κασσελάκης να παραμείνει έως το 2027 εκτός Βουλής. Σε ένα τέτοιο σενάριο, ο πρόεδρος θα περιοριστεί στο να κάνει βόλτες ανά τη χώρα και να ανεβάζει θυμωμένα βιντεάκια στο ΤikΤok, παρατηρώντας τα ποσοστά του κόμματος να εξαϋλώνονται. Οι φήμες που διαρρέονται ξανά έχουν να κάνουν με πιθανή παραίτηση του Οθωνα Ηλιόπουλου – κάτι το οποίο ο ίδιος αρνείται. Απαντώντας, μάλιστα, ο βουλευτής Επικρατείας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε: «Οι μισοί λένε ότι θα παραιτηθώ επειδή με έχει εξαναγκάσει ο Στέφανος Κασσελάκης. Τελευταίο σενάριο είναι ότι θα παραιτηθώ επειδή θα με εξαναγκάσει η δουλειά μου. Ενα πράγμα έχω να δηλώσω ότι ουδείς με έχει πιέσει στη δουλειά μου, ότι ακόμα και αν με είχαν πιέσει εγώ προσωπικά παίρνω τις αποφάσεις για το τι θα κάνω και προσπαθώ να βελτιστοποιήσω τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπήσω τον απόδημο ελληνισμό».

Μένει εδώ...

«Θερμά συγχαρητήρια στον Οδυσσέα Μουσελίμη, σύμβουλο ακινήτων της εταιρείας μας για μια ακόμη πώληση ενός εξαιρετικού ακινήτου στο Κολωνάκι. Στους νέους ιδιοκτήτες Στέφανο Κασσελάκη και Tyler McΒeth ευχόμαστε να είναι καλορίζικο! Εάν είστε ιδιοκτήτης κατοικίας ιδιαίτερης αξίας και εξετάζετε την πώλησή της θα χαρούμε να συζητήσουμε από κοντά τις προοπτικές διάθεσής της στην ελληνική και διεθνή αγορά». Αυτό ανέφερε αρχικά post που αναρτήθηκε χθες το απόγευμα στην επίσημη σελίδα της Greece Sotheby’s International Realty, διαφημίζοντας την επιτυχή πώληση της κατοικίας, στην οδό Λεβέντη στο Κολωνάκι, στο προεδρικό ζεύγος. Ωστόσο, μετά από λίγες ώρες, η ανάρτηση τροποποιήθηκε και τα ονόματα αφαιρέθηκαν από τη δημοσίευση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η τιμή του διαμερίσματος πλησίασε τα 2.000.000 ευρώ, ένα ακόμα δείγμα ότι ο πρόεδρος δεν πρόκειται να το κουνήσει ρούπι από την Ελλάδα, επιδιώκοντας, όπως μου είπε πηγή μου στον ΣΥΡΙΖΑ, να σπάσει το ρεκόρ παραμονής του Αλέξη στην προεδρία.

Πέρασε στην αντεπίθεση

Θέση για την «αποκαθήλωση» Τσίπρα πήρε ο Νίκος Μπίστης, με αφορμή άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη, με το οποίο μέμφεται τον πρώην πρωθυπουργό επειδή πήγε στο συνέδριο της Καθημερινής με ακροατήριο «ένα κοινό που τον συκοφάντησε και τον ισοπέδωσε στο παρελθόν», γιατί τόλμησε να κάνει αυτοκριτική για τις τηλεοπτικές άδειες και την υπόθεση Novartis και γιατί έκανε «πολιτική συμμαχία με Μπίστηδες και Τσακαλώτους». Ο Μπίστης αναφέρει ότι «καταλαβαίνουν όσοι και όσες δεν φορούν παρωπίδες τους λόγους της αντοχής, συνεκτικότητας και αποτελεσματικότητας του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Δεν το έκτισαν μόνο οι φανατικοί ακροκεντρώοι, οι μεταμελημένοι αριστεροί, τα σε διατεταγμένη υπηρεσία ΜΜΕ και οι ψυχροί σύμβουλοι του Μητσοτάκη. Τα τροφοδοτούσαν ανελλιπώς οι ενέργειες Βαξεβάνηδων και Πολάκηδων που θεωρούσαν ότι η πολιτική είναι ένα τεράστιο ρινγκ Τάε Κβον Ντο, όπου σχεδόν όλα επιτρέπονται, όπου κάποιοι πρέπει οπωσδήποτε να στείλουν στη φυλακή τους αντιπάλους τους για να ικανοποιηθεί ο “λαός”, όπου οι δολοφονίες χαρακτήρα καλώς είναι στην ημερήσια διάταξη. Γοργά και καθόλου ανεπαισθήτως η κυβερνώσα Αριστερά άρχισε να χάνει το ηθικό πλεονέκτημα που διατηρούσε σε καιρούς δύσκολους, στα πέτρινα χρόνια». Καταλήγει, δε, λέγοντας ότι «είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο να στρέφεται ο Βαξεβάνης κατά των Μπίστηδων και των Τσακαλώτων. Και ως προς τους Τσακαλώτους το λόγο έχει ο Ευκλείδης. Για τους Μπίστηδες μπορώ να πω το εξής: Οσα είπε τώρα ο Αλέξης Τσίπρας ήσαν από τότε κοινός τόπος για εμάς. Αυτά και η συμμαχία με τον Καμμένο εμπόδιζαν την ένταξή μας».