Τη διαβίβαση της κατάθεσης του κ. Καποτόρτο, διευθύνοντος συμβούλου της Hellenic Train, στην Εισαγγελία Εφετών που διενεργεί την ανάκριση για το δυστύχημα στα Τέμπη πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλης, αίτημα το οποίο έγινε ομόφωνα αποδεκτό από την Εξεταστική Επιτροπή.

Εξοργιστική, προσβλητική και υποτιμητική για τη Βουλή και τα θύματα χαρακτήρισε την κατάθεση του κ. Καποτόρτο ο βουλευτής της ΝΔ, Λ. Τσαβδαρίδης, σημειώνοντας ότι (ο διευθύνων σύμβουλος) δεν ζήτησε συγγνώμη, ενώ απέδωσε το δυστύχημα μόνο στον σταθμάρχη, αρνούμενος να αναφερθεί σε λάθη των μηχανοδηγών και στην ευθύνη της εταιρείας του. Κατά τον Καποτόρτο, οι όποιοι εκτροχιασμοί και αποκλίσεις τρένων που έχουν σημειωθεί είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη της υποδομής, δηλαδή του ΟΣΕ, και η ιταλική εταιρεία ουδεμία ευθύνη φέρει. Σε ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής Δ. Μαρκόπουλου για το εάν γνωρίζει να υπάρχουν στην εταιρεία άλλοι μηχανοδηγοί με εγκεφαλικά ή καρδιακά προβλήματα, ο κ. Καποτόρτο είπε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχουν σχετικά στατιστικά στοιχεία. Περαιτέρω, στην ερώτηση του κ. Μαρκόπουλου εάν θα ο ίδιος ή τα παιδιά του θα ταξίδευαν με έναν μηχανοδηγό με εγκεφαλικά, είπε ότι εάν ο μηχανοδηγός κριθεί ικανός, δεν έχουμε λόγο να έχουμε διαφορετική γνώμη, τονίζοντας ότι «ασφαλώς και θα ταξίδευε».

Η ομόφωνη στάση όλων των μελών της Επιτροπής αποδεικνύει τη βούληση να πέσει φως στο δυστύχημα και να αποδοθούν ευθύνες στους υπαιτίους. Ενα επιτακτικό αίτημα όλης της κοινωνίας – αλλά πολύ περισσότερο των οικογενειών των θυμάτων.