«Εωσφορικό νομοσχέδιο του σκότους» χαρακτήρισε το θεσμικό πλαίσιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών ο ιατρός κ. Νίκος Παπαδόπουλος, βουλευτής της Νίκης, ο οποίος πρόσφατα ζήτησε προσοχή στις επιθέσεις καλικάντζαρων. Ο ιατρός Παπαδόπουλος με κάθε επισημότητα τοποθετήθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, δηλώνοντας ότι «το νομοσχέδιο έχει τα χαρακτηριστικά των κατάπτυστων συμφωνιών και των Μνημονίων», προειδοποιώντας όσους προσανατολίζονται να στηρίξουν τη νομοθετική πρωτοβουλία: «Οι νόμοι όπως τους έθεσε η Τριαδική Αρχή δεν μπορούν να καταπέσουν από εωσφορικά νομοσχέδια. Το νομοσχέδιο του σκότους μάς γυρίζει αιώνες πίσω. Περνάμε έναν μεταμοντέρνο ψηφιακό Μεσαίωνα. Μια Βαβέλ».

Από την ομιλία του βουλευτή (τονίζω ξανά ότι είναι ιατρός) δεν θα μπορούσε να λείπει η «νέα τάξη πραγμάτων», η οποία «επιχειρεί να επιφέρει την αταξία γκρεμίζοντας ό,τι έχει απομείνει όρθιο. Εξαρθρώνει όλους τους υγιείς αρμούς. Αντεθνικό νομοσχέδιο. Τι θα προσφέρει ο γάμος ομοφυλοφίλων στο δημογραφικό; Καταργείται κάθε έννοια επιστήμης. Ακρως παράνομο και αντισυνταγματικό. Αντίκειται στον τριαδικό Θεό». Ο βουλευτής έκλεισε την ομιλία του κουνώντας το δάχτυλο στους συναδέλφους του, λέγοντας ότι «ποιος νομοθέτης θα προτάξει τα δικαιώματα ομοφυλοφίλων ανδρών που παριστάνουν τις λεχώνες; Ασεβέστατοι και αμετανόητοι άρχοντες του τόπου, πού τα μάθατε αυτά; Ποια επιστήμη σας τα δίδαξε. Πώς θα πάτε στις περιφέρειές σας; Πώς θα αντικρίσετε τη γυναίκα ή τον άντρα σας; Τα παιδιά σας;».

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται αστεία και οι περισσότεροι να γελούν, αλλά είναι ελαφρώς ανησυχητικό ότι ο «κυρίαρχος λαός» στέλνει στη Βουλή εκπροσώπους του οι οποίοι ζουν στον Μεσαίωνα και ευχαρίστως θα έσερναν ανθρώπους στην Ιερά Εξέταση.