Σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με τους κοινωνικούς εταίρους, ενόψει και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, στις οποίες ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη της επόμενης τετραετίας, έχει και σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Η οικονομία βρίσκεται στο επίκεντρο της «σκληρής δουλειάς» που είχε προαναγγείλει προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η υλοποίηση της υπόσχεσης για στήριξη του εισοδήματος των πολιτών «περνά» μέσα από τους οικονομικούς δείκτες. Χαρακτηριστικά χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα προτίθεται να αποπληρώσει πρόωρα και συγκεκριμένα δύο χρόνια πριν τα δάνεια διάσωσης του πρώτου μνημονίου. «Θα είμαστε σε θέση πριν από το τέλος του έτους να αποπληρώσουμε τα δάνεια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα» επεσήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως αυτό είναι μία δέσμευση προς τους επενδυτές. «Θέλω να συνεχίσω να κάνω την Ελλάδα έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για διεθνείς επενδύσεις», είπε συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Παράλληλα αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δήλωσαν χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μετά από σχετική μεταξύ τους συνάντηση, με τον τελευταίο να λέει χαρακτηριστικά ότι «οι οιωνοί είναι άριστοι».

Στις συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου που συνεχίζονται και σήμερα συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης και οι υφυπουργοί Χάρης Θεοχάρης και Θάνος Πετραλιάς. 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των συναντήσεων για σήμερα Τετάρτη έχει ως εξής:

11:00 Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ)

13:00 Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ)

16:00 Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)

18:00 Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ)