Την Κυριακή το βράδυ πολλοί θα τρίβουν τα μάτια τους και άλλοι τόσοι θα τρέχουν να βρουν λαγούμια να κρυφτούν: για τα fakenews που λένε από χθες περί «ντέρμπι» στις εκλογές, για τις αθλιότητες περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού κι άλλες τέτοιες ανοησίες.

Πάμε τώρα στα σοβαρά, αφήνοντας στη μιζέρια και στην απελπισία τους όλους αυτούς τους τύπους και κάτι περίεργα συστήματα φιλικά προς την Κουμουνδούρου, που ανακάλυψαν τέσσερα χρόνια μετά από το Βατερλώ του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές... νέες ΣΥΡΙΖΑϊκέςvoxpop.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, όλοι οι δημοσκόποι-ερευνητές που κάνουν με σοβαρότητα τη δουλειά τους καταγράφουν μεγάλες διαφορές μεταξύ Νέας Δημοκρατίαςκαι ΣΥΡΙΖΑ: σχεδόν ίδιες με το 2019.

Στην πρόθεση ψήφου, όλες οι σοβαρές εταιρείες δημοσκοπήσεων βρίσκουν τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 36-38%. Ακολουθεί αγκομαχώντας ο ΣΥΡΙΖΑ του άχαστου Τσίπρα, που κινείται στην περιοχή του 27-28%. Ο εν δυνάμει συνεταίρος, σε κυβέρνηση ηττημένων, το ΠΑΣΟΚ, λένε πως δύσκολα θα αγγίξει το 10%: αυτές τις ημέρες είναι στο 8%. Το ΚΚΕ θα είναι, όπως όλα τα στοιχεία καταγράφουν, η έκπληξη των εκλογών.

Το κόμμα Βαρουφάκη και η Ελληνική Λύση βρίσκονται οριακά πάνω από το 3%. Δυνατά να μπει στη Βουλή παίζει η Ελευθερία Πλεύσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία και το μήνυμα που μεταφέρουν προς όλα τα γαλάζια στελέχη είναι σεμνότητα, όχι αλαζονεία και μάχη μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.

Για την ιστορία, θα σας αποκαλύψουμε σήμερα τι έλεγε λίγα 24ωρα πριν από τις ευρωεκλογές ο Αλέξης Τσίπρας και στενός συνεργάτης του. «Αρκετοί δημοσκόποι θα χάσουν τον ύπνο τους, δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν, θα διασυρθούν...», έλεγε ο τέως πρωθυπουργός. Φυσικά αυτός που έχασε τον ύπνο του δεν ήταν άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα,ο οποίος υπέστη πανωλεθρία χάνοντας τις ευρωεκλογές με σχεδόν 10 μονάδες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ένα μήνα αργότερα στις εθνικές εκλογές έχασε ξανά από τη Νέα Δημοκρατία με 8,5 μονάδες.

Το γαρ πολύ της θλίψεως...
Οι μόνοι που αρνούνται να δουν την εκλογική πραγματικότητα είναι κάποιοι μουστερήδες του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: για τα καημένα τα συριζοτρόλ δεν λέμε κουβέντα, μόνο το ότι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Ακόμη κι αυτή του 0,60’), οι οποίοι κάθε μέρα εφευρίσκουν νέα fakenews. Πότε για κάποια αόρατη «δημοσκόπηση» που την έκαναν τα Νεφελίμ, πότε ότι οι εκλογές θα είναι «ντέρμπι» και πότε θα φτιάξουν –στέλνοντας τη χώρα στα βράχια της αστάθειας και της χρεοκοπίας– κυβέρνηση ειδικού σκοπού.Φυσικά από το ρεπερτόριό τους δεν λείπει η αγαπημένη τους μονταζιέρα. Νυχθημερόν δουλεύει. Το τελευταίο «προϊόν» τους, μετά την απαραίτητη κοπτοραπτική, ήταν η δήθεν απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός για τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη.Μάλιστα, για να προωθήσουν το αποτέλεσμα της κοπτοραπτικής στο παιχνίδι, μπήκε(αλίμονο) και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με μια ανακοίνωση-μνημείο λαϊκισμού, πολιτικής αθλιότητας και τυμβωρυχίας.