Από το ένα λάθος στο άλλο πέφτει τις τελευταίες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας, φέρνοντας στο πιάτο την αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιοποιεί τις αστοχίες του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε μέρα ανεβάζει τα ποσοστά του στην τελική ευθεία των εκλογών. Ο Δημήτρης Μαύρος της MRB έχει ενημερώσει για τα δημοσκοπικά ευρήματα τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει αντιληφθεί τι θα γίνει την Κυριακή στις εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ νιώθει ότι είναι στο κενό και προσπαθεί με απελπισία να πιαστεί από κάπου για να αποφύγει την ήττα που βλέπει να έρχεται. Βρισκόμενος σε βέρτιγκο, από τη μια επιτίθεται στους πάντες και στα πάντα από αριστερά του και από την άλλη προσπαθεί να… ψαρέψει προς τα δεξιά του. Και όλα αυτά, την ώρα που στα χέρια του πάνε μετρήσεις που λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές όχι μόνο δεν τον φέρνουν μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά τον κρατούν κολλημένο στις περισσότερες από αυτές κάτω από το 30%.

Ολα αυτά έχουν χτυπήσει συναγερμό στην Κουμουνδούρου, που προσπαθεί με λανθασμένες κινήσεις και τακτική πανικού να σώσει ό,τι σώζεται. Μάλιστα τη μια αποκηρύσσει το 2015 και την άλλη αδειάζει πρώην συνεργάτες του, όπως ο Πάνος Καμμένος και ο Γιάνης Βαρουφάκης. Την ίδια ώρα, ενώ σέρνεται να καταγγείλει τον Κώστα Καραμανλή ως υπεύθυνο της χρεοκοπίας, αναζητεί σωσίβιο σε καραμανλικούς ψήφους! Αποτέλεσμα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον χαρακτήρισε πιο ψεύτη και από τον Πινόκιο και ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι λυπάται που έχει πέσει τόσο χαμηλά!

Πραγματικά κανένας δεν μπορεί να βγάλει άκρη με τον Τσίπρα και το κόμμα του. Το μίσος και η τοξικότητα που βγάζουν επί τέσσερα χρόνια δεν έχουν προηγούμενο στη σύγχρονη πολιτική Ιστορία της χώρας. Μισούν τους πάντες και τα πάντα που δεν έχουν σχέση με αυτούς και κάνουν ό,τι μπορούν για να δημιουργήσουν εμφυλιοπολεμικό κλίμα σε μια εποχή που όλα αυτά αποτελούν μακρινό παρελθόν. Το πολιτικό τέλος του Τσίπρα πλησιάζει. Η Κυριακή θα αποτελέσει την αρχή της πολιτικής του απόσυρσης από την πολιτική ζωή του τόπου…