Τον Οκτώβριο του 2022 ο Αλέξης Τσίπρας κατέθετε επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό εγείροντας θέμα ως προς τη διενέργεια των εκλογών (που δεν είχαν προκηρυχθεί) και το κατά πόσο δύναται να επηρεαστούν από εξωγενείς παράγοντες. Την Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει παράλληλο σύστημα καταχώρησης εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αφήσει κατά καιρούς αιχμές για τις εκλογές και το κατά πόσο θα είναι αυτές αδιάβλητες. Έχει θέσει δε θέμα από τον Ιούνιο του 2022 ζητώντας από τότε να ανακοινωθεί ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και να αλλάξει ο υπουργός Εσωτερικών.

Στη συνέντευξή που είχε δώσει στις αρχές του μήνα σε περιφερειακά κανάλια είχε ρίξει και πάλι το σπόρο της αμφισβήτησης δηλώνοντας ότι δεν εκτιμά πως θα γίνει νοθεία. Εξήγησε όμως γιατί τονίζοντας ότι:

«Δεν με φοβίζει θέμα νοθείας γιατί στις εκλογές αυτές σε κάθε εκλογικό τμήμα σε όλη τη χώρα, θα υπάρχει ένας αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Και να θέλουν να κάνουν νοθεία, δεν θα μπορέσουν να την κάνουν».

Καταχώριση αποτελεσμάτων στην… Κουμουνδούρου

Και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το εξής πρωτόγνωρο για μια εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα. Τη δημιουργία και λειτουργία δικής του ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταχώρισης εκλογικών αποτελεσμάτων

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι:

«Στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για πρώτη φορά θα καλύψει με την παρουσία εκλογικών αντιπροσώπων του κόμματος όλα τα εκλογικά τμήματα της επικράτειας.

Ταυτόχρονα, αξιοποιώντας την τεχνολογία, δημιούργησε και ενεργοποιεί έναν μηχανισμό συλλογής και έγκαιρης καταγραφής και επαλήθευσης των αποτελεσμάτων, από κάθε εκλογικό τμήμα σε ολόκληρη τη χώρα».

Ουσιαστικά ανακοίνωσε πως θα υπάρχουν χιλιάδες εκλογικοί αντιπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταγράφουν μετά το τέλος της καταμέτρησης τα εκλογικά αποτελέσματα ανά τμήμα και θα τα στείλουν στην ψηφιακή πλατφόρμα καταχώρισης εκλογικών αποτελεσμάτων της Κουμουνδούρου.

Η κίνηση αυτή έρχεται απλά να δείξει με έναν κεκαλυμμένο τρόπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπιστεύεται τη διαδικασία καταμέτρησης και κυρίως τη διαδικασία καταχώρισης των ψήφων.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η διαφορά θα είναι μικρή. Και κάτι τέτοιο ενδεχομένως να μπορεί να αξιοποιηθεί. Άλλωστε ο Τραμπ, θιασώτες του οποίου δείχνουν να είναι τα στελέχη της Κουμουνδούρου με ανάλογο τρόπο κινήθηκε, φτάνοντας στο σημείο να προτρέπει οπαδούς του να εισβάλλουν στο Καπιτώλιο…