Σκληρή κριτικη άσκησε στο ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, ο οποίος παρέθεσε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Θεσσαλονίκη, λίγες ώρες πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παλέ ντε σπορ, στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές της Κυριακής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως νάρκη την απλή αναλογική κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι μιλάει για μία βραχύβια κυβέρνηση ειδικού σκοπού και συμπλήρωσε ότι είναι εκτρωματικά σχέδια διακυβέρνησης του Α. Τσίπρα προκειμένου να μείνει στην καρέκλα του. Ανέφερε ότι κυβέρνηση ειδικού σκοπού σημαίνει ενασχόληση με ένα θέμα όπως πχ να βάλει φυλακή τον Κ. Μητσοτάκη ενώ θα εξελίσσονται σημαντικά θέματα για τη χώρα.

«Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ήταν παραγωγικά, παρά τις κρίσεις που υπήρχαν και σταθήκαμε στα πόδια μας όταν άλλες οικονομίες γονάτισαν, η Ελλάδα είχε διπλάσια ανάπτυξη από το μέσο όρο της Ε.Ε.», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Όπως ανέφερε από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε η παρουσίαση των αναπτυξιακών σχεδίων της κυβέρνησης έως το 2030 με συνεκτικό τρόπο σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ώστε να αμβλυθούν οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες. Μίλησε για τα 5.800 έργα που δρομολογούνται με κόστος 60 δισ. ευρώ και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ακολουθως τόνισε ότι σημειώθηκε τριπλή αύξηση κατά 20% του κατώτατου μισθού από τα 650 στα 780 ευρώ, ενώ ο στόχος είναι ο κατώτατος να πάει αρχικά στα 950 ευρώ και έως το 2027 να φτάσει τα 1.500 ευρώ. Επίσης επισήμανε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και κάθε μία από τις 13 περιφέρειες πρέπει να έχει μία διακριτή ταυτότητα και στρατηγική

Αναφερόμενος στο θέμα της ενέργειας είπε ότι η χώρα μας είναι όγδοη στον κόσμο στην κάλυψη της ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ με 46% και ο στόχος είναι έως το 2027 να φτάσει το 80%. τη συνέχεια δήλωσε ότι στόχος είναι η αναβάθμιση 80 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας.

Βέλη κατά Κατρούγκαλου


Σχολίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι αποκαλύφθηκε από τον κ. Κατρούγκαλο ότι περιλαμβάνει σημαντική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Aκοστολόγητο και ανεφάρμοστο, αλλά και επικίνδυνο χαρακτήρισε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκέρτσος.

Ο κ. Σκέρτσος κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν που ήταν η χώρα το 2015, που ήταν το 2019 και που είναι τώρα και τους κάλεσε να υπερψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία. Μια χαλαρή ψήφος στην κάλπη μπορεί να βγάλει μία κυβέρνηση της συμφοράς και δεν το αξίζει η χώρα και οι νέοι άνθρωποι και να επιστρέψει η χώρα σε ένα τοξικό παρελθόν, τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την Κεντρική Μακεδονία ανακοίνωσε 1.000 μικρά και μεγάλα έργα με κόστος 12 δισ. ευρώ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και υπενθύμισε το συμβολισμό ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα ανακοίνωσε πέντε άμεσες παρεμβάσεις για την πόλη της Θεσσαλονίκης με αναπτυξιακό πρόσημο.

Ποτέ πριν η Θεσσαλονίκη δεν είχε τόση προσοχή από το κεντρικό κράτος, όπως αυτά τα τέσσερα χρόνια δήλωσε ο κ. Σκέρτσος και αναφέρθηκε στην εξέλιξη των έργων του Μετρό στην πόλη, τα οποία επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός, για το οποίο δήλωσε ότι λειτουργική – εμπορική παράδοση προβλέπεται στο πρώτο εξάμηνο του 2024, ενώ αναφέρθηκε και σε αποχετευτικά έργα, δημιουργία σχολικών μονάδων, ίδρυση τεχνολογικού πάρκου, ανάπλαση της ΔΕΘ, το Μουσείο Ολοκαυτώματος, το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, κλπ.

Τέλος, ο κ. Σκέρτσος δήλωσε ότι το βράδυ ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Παλέ ντε Σπορ και αύριο στη Θησείο και σχολίασε πως η Νέα Δημοκρατία έδωσε τον προεκλογικό αγώνα με σοβαρότητα και πολιτισμό.

Δήλωσε ότι απέτυχε η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με αριστερά κόμματα και γι’ αυτό ψαρεύει ψήφους στα θολά νερά, κατηγορώντας τον ότι στοχεύει σε ψήφους της Χρυσής Αυγής.

Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση συνεκτική και όχι θνησιγενή σχήματα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στόχος μας είναι η πρώτη κάλπη, δήλωσε ο κ. Σκέρτσος και επανέλαβε ότι μία κυβέρνηση συνεργασίας ειδικού σκοπού, σημαίνει χάος, καθήλωση και επιστροφή στο παρελθόν.

Για σύλληψη Μπελέρη

Για τη σύλληψη του Φ. Μπελέρη, τόνισε πως η Αλβανία θα πρέπει να τον αφήσει ελεύθερο και να εγκαταλείψει τέτοιες πρακτικές, επαναλαμβάνοντας τη στήριξη της κυβέρνησης προς τον εκλεγμένο πλέον Δήμαρχο Χειμάρρας.

Σχολίασε την ανακοίνωση οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ που καλούσε να μην ψηφιστεί η Νέα Δημοκρατία γιατί υλοποιεί επιλογές σε βάρος της ομάδας και είπε πως ο ίδιος είναι ΠΑΟΚ και στηρίζει την κυβέρνηση.

Επανέλαβε τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για το δημογραφικό, που θα συνεχιστεί και έδωσε έμφαση και σε θέματα στήριξης των μονογονεϊκών οικογενειών.

Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τα Τέμπη για να διορθώσουμε τις παθογένειες που υπήρξαν και να μην ξανασυμβεί ποτέ, δήλωσε ο κ. Σκέρτσος και συμπλήρωσε ότι θα σταθούμε δίπλα σε όλες τις οικογένειες που αντιμετώπισαν τις συνέπειες και συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης.

Για το Market pass και τις επιδοτήσεις στο ρεύμα, δήλωσε ότι αποκλιμακώνεται ραγδαία ο πληθωρισμός, συνεχίζεται η μάχη για να πέσουν οι τιμές, αλλά το σημαντικό είναι οι αυξήσεις στους μισθούς και αυτό είναι αποτέλεσμα της αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης, ενώ τα επιδόματα είναι μέτρα έκτακτης ανάγκης που λαμβάνονται όταν οι συνθήκες το απαιτούν.