Ζήτημα δημοκρατίας συνιστούν, σύμφωνα με τον Νίκο Ρωμανό, οι αποκαλύψεις για μηχανισμό trolls του ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα, με στόχο επιθέσεις λάσπης και δολοφονίας χαρακτήρων.

Με δηλώσεις του στα «Παραπολιτικά» 90.1 ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σχολίασε ότι οι εν λόγω αποκαλύψεις προήλθαν από τον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και ως εκ τούτου αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα. «Ακούσαμε από τον κ. Σκουρλέτη, δηλαδή από τον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, από ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος, για έναν μηχανισμό, ο οποίος ουσιαστικά ελέγχεται από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Αυτά κατήγγειλε ο κ. Σκουρλέτης όταν μιλάει για συνεργάτες Τσίπρα που χειρίζονταν δεκάδες λογαριασμούς αλλά και τους λογαριασμούς του ίδιου του κ. Τσίπρα, τους επίσημους».

Όπως είπε, όλα αυτά χρήζουν απαντήσεων γιατί έρχονται σε συνέχεια πολλών άλλων καταγγελιών. Επίσης, «χρήζουν απαντήσεων γιατί εκφεύγουν των εσωκομματικών και πάνε σε ζητήματα πια διαφάνειας και δημοκρατίας».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η συζήτηση για τα τρολ είναι ευρύτερη και δεν συμβάινει μόνο στην Ελλάδα. «Είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει στο παρελθόν και την Γερμανία και άλλες χώρες και έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης», τόνισε. Διευκρίνισε, ωστόσο, πως αυτό που ακούσαμε από τον Πάνο Σκουρλέτη είναι κάτι τελείως διαφορετικό.