Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση μετά την απόκαλυψη Κατρούγκαλου ότι έρχεται νέο «χαράτσι» 20% στις ασφαλιστικές εισφορές, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στο τιμόνι διακυβέρνησης του τόπου στις εκλογές της Κυριακής.

Ωστόσο το θέμα ξεφεύγει από την στενή του πολιτική του διάσταση καθώς αγγίζει την κοινωνία επηρεάζοντας την άμεσα, καθώς θα πρέπει να υπολογίζει περαιτέρω περικόπες στον οικογενειακό προϋπολογισμό εάν και εφόσον «λογικές Κατρούγκαλου» κατάφερουν να ξαναγίνουν κυβέρνηση και μάλιστα με δήθεν προοδευτικό πρόσημο.

Οι εργαζόμενοι και κυρίως οι συνταξιούχοι ανεξαρτήτως της πολιτικής τους προτίμησης αδυνατούν να ξεχάσουν έυκολα τα έργα και τις ημέρες του πρώην υπουργού εργασίας που «έσφαξε» κυριολεκτικά στο γόνατο τις συντάξεις και κυρίως το ΕΚΑΣ.

«Πράγματι δεν μπορέσαμε να το σώσουμε στον αναγκαστικό συμβιβασμό του Ιουλίου του 2015», παραδεχόταν τότε ο υπουργός Εργασίας υπογραμίζοντας προκλητικά ότι: «Είναι κακό πράγμα που κόβεται το ΕΚΑΣ, αλλά όσοι δημαγωγούν, δεν μιλάω για τους ανθρώπους που το χάνουν, μιλάω για τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, εντελώς υποκριτικά μας κατηγορούν. Δεν ήταν μέτρο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης η κατάργηση του ΕΚΑΣ, ήταν κάτι που κληρονομήσαμε ως δεδομένο. Η προσπάθεια η δική μας ήταν να βρούμε έναν τρόπο να αντικαταστήσουμε το ΕΚΑΣ με ένα ισοδύναμο μέτρο. Το ισοδύναμο που βρήκαμε και, κατά την γνώμη μου καλύπτει αποτελεσματικότερα την ανάγκη να προστατευθούν οι συνταξιούχοι από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, είναι η εθνική σύνταξη", ισχυριζόταν ο κ. Κατρούγκαλος.

Και αυτό το τσεκούρωμα μάλιστα που κατάφερε ο υπουργός εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν το μετάνιωσε όπως αποδείχθηκε στη χθεσινη του συνέντευξη στο blue sky αλλά το υπερασπίζεται με ζέση ακόμα και σήμερα.

Δεν ξενίζει λοιπόν κανέναν ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στα επιχειρημάτα του για νέα χαρατσώματα, αφού είναι ένθερμος θιασώτης τους, στο όνομα του ότι δήθεν επιτελεί έργο άραγε για ποιον; Όσο και αν προσπαθούν να συμαζέψουν τα ασυμάζευτα στην Κουμουνδούρου οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δεν ξεχνουν τα έργα και τις ημέρες του κυρίου Κατρούγκαλου.