«Κάτι σαν άλμα στο κενό» χαρακτήρισε ο Γρηγόρης Ψαριανός την όποια άλλη επιλογή των πολιτών στην κάλπη, πλην αυτής της ΝΔ, διότι όπως εξηγεί η ψήφος στον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί και την μόνη εγγύηση για πορεία ανάπτυξης, εκσυγχρονισμού και μεγάλων μεταρρυθμίσεων που θα κάνουν επιτέλους την Ελλάδα «Κανονική Ευρωπαϊκή χώρα».

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα, Β' Αθήνας, επισημαίνει πως μετά από μια καλή διακυβέρνηση, η οποία είχε να επιδείξει «πολλά και σπουδαία», πρέπει την ερχόμενη τετραετία να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της ΝΔ, οι οποίες και δεν κατέστη δυνατόν να υλοποιηθούν, είτε λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων, είτε λόγω αδυναμιών.

Διαφωνεί πλήρως με κάθε προοπτική κυβέρνησης «συνεργασίας» με «ανθρώπους που δεν συμφωνούν ούτε με τον εαυτό τους», όπως λέει, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, εκτιμά ότι η δεύτερη κάλπη θα αναδείξει αυτοδύναμη κυβέρνηση Μητσοτάκη γι αυτό και διαμηνύει ότι η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Απριλίου είναι καθοριστική ώστε να εξασφαλισθεί η αυτοδυναμία και κατά συνέπεια η αναγκαία σταθερότητα για την χώρα.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, στην συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, απαντά και στην κριτική που έχει δεχθεί για την υποψηφιότητά του με την ΝΔ, Αριστερός ων ο ίδιος: «Όπως ποτέ δεν ήμουνα παραδοσιακός Αριστερός, όπως ποτέ δεν υπήρξα δογματικός, ορθόδοξος κομμουνιστής ή φιλοσοβιετικός, έτσι δεν θεωρώ τον εαυτό μου συνοδοιπόρο μιας δογματικής Δεξιάς. Έχω πει κάπως ως αστείο, «δεν έφυγα από κάποια ΟΠΛΑ για να προσχωρήσω σε κάποιους Χίτες» ας πούμε! Φεύγοντας από τα παραμύθια του Νηπιαγωγείου, βρέθηκα στη Μεγάλη Σχολή της λογικής και της… πραγματικής πραγματικότητας».

Ελπίζει κι εύχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να καταφέρει όσα δεν μπόρεσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Σημίτης και κατεβαίνει σε έναν εκλογικά «δύσκολο» τομέα της Αττικής, όπως είναι ο Νότιος Τομέας, δίνοντας στους εκλογείς το μήνυμα πως προέχει η συνέχιση της θετικής πορείας της χώρας. «Θέλω να ζούμε σε μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα, όχι στο σοβιετικού τύπου, βαλκανικό Κατσαπλιαδιστάν», λέει χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στον Νότιο Τομέα, Β Αθήνας, Γρηγόρη Ψαριανού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την δημοσιογράφο Αντιγόνη Πανέλλη:

ΕΡ: Ποιο είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών; Γιατί να ψηφίσουν ΝΔ οι πολίτες;

ΑΠ: Επειδή οποιαδήποτε άλλη επιλογή είναι επισφαλής, θα είναι ένα ακόμη πείραμα, πορεία προς το άγνωστο, όχι με βάρκα την ελπίδα, αλλά με ένα διάτρητο καρυδότσουφλο που θα μπάζει από παντού. Κάτι σαν άλμα στο κενό… Όλα όσα ακούγονται για κυβερνήσεις συνεργασίας και άλλα τέτοια φούμαρα από ανθρώπους και κόμματα που δεν συμφωνούν ούτε με τον εαυτό τους, είναι «προεκλογικά μαγειρέματα» όπως είπε χαριτολογώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το χώρο των γυρισμάτων του Master Chef, στο Λαύριο. Η ψήφος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι μονόδρομος, είναι εγγύηση για πορεία ανάπτυξης εκσυγχρονισμού και μεγάλων μεταρρυθμίσεων που θα κάνουν επιτέλους την Ελλάδα Κανονική Ευρωπαϊκή χώρα. Δεν υπάρχει χρόνος για παλινωδίες και άλλα πειράματα. Πάθαμε και μάθαμε, ελπίζω.

ΕΡ: Πώς κρίνετε την διακυβέρνηση της ΝΔ την τετραετία που πέρασε; Στον απολογισμό της, εκτιμάτε ότι ήταν τελικώς μια καλή κυβερνητική θητεία ή απλώς καλύτερη σε σύγκριση με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην οποία στέκεστε ιδιαιτέρως κριτικά;

ΑΠ: Ήταν μία καλή κυβέρνηση, από τις καλύτερες από τη μεταπολίτευση έως σήμερα, έκανε πολλά και σπουδαία πράγματα, παρότι είχε να αντιμετωπίσει εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις, κυρίως εξωγενείς. Παγκόσμια πανδημία, πόλεμο μέσα στην Ευρώπη και συνακόλουθη οικονομική κι ενεργειακή κρίση, συνεχείς τουρκικές απειλές και οργανωμένη εισβολή λαθραίως διακινούμενων μεταναστών που οι γείτονες χρησιμοποιούν ως εργαλείο αποσταθεροποίησης. Κάποια πράγματα, που ήταν προεκλογικές της εξαγγελίες δεν κατάφερε να τα υλοποιήσει, και γι αυτούς τους λόγους αλλά και για δικές της αδυναμίες. Αυτά, πρέπει να υλοποιηθούν στην επόμενη περίοδο. Το ότι ήταν καλύτερη από την προηγούμενη κυβέρνηση των τσιπροκαμμένων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν αποτελεί κατόρθωμα διότι δεν πρέπει να συγκρινόμαστε με τα καταστροφικά και τρισάθλια προηγούμενα. Καλό είναι να προσβλέπουμε πάντα στην δική μας βελτίωση.

ΕΡ: Εφόσον φτάσουμε σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση και δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, εκτιμάτε ότι μετά και τις τελευταίες δηλώσεις ένθεν κακείθεν, απομακρύνεται το ενδεχόμενο συνεργασίας και οδηγούμαστε σε νέες εκλογές;

ΑΠ: Αυτό το ενδεχόμενο έχει απομακρυνθεί προ πολλού, με βάση όσα ξέρουμε και όσα λέγονται. Για μένα το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου που θα διεξαχθούν με αυτό το ηλίθιο σύστημα, έμπνευσης Τσίπρα ως συνταγή βέβαιης ακυβερνησίας, θα είναι απολύτως καθοριστικό για τη συνέχεια, δηλαδή να προκύψει μια αυτοδύναμη και πολυδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πιστεύω πως θα υπάρξει αυτοδυναμία, δεν θα χρειαστούν τρίτες εκλογές. Δεν θα υπάρξει επόμενη εκλογική αναμέτρηση ούτε περίπτωση συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας, διότι όσοι μιλάνε γι αυτήν την αποκλείουν a priori με τις δηλώσεις τους. Ξέρετε κάποιον που να συμφωνεί με τον άλλον να μού το πείτε κι εμένα;

ΕΡ: Συζητώντας για την δική σας υποψηφιότητα, σας έχουμε ακούσει να λέτε "Δεν είμαι Δεξιός, κατεβαίνω με την ΝΔ". Καθώς δε, δέχεστε κριτική για την επιλογή σας αυτή, ως ένας παλαιός Αριστερός, τί απαντάτε;

ΑΠ: Όπως ποτέ δεν ήμουνα παραδοσιακός αριστερός, όπως ποτέ δεν υπήρξα δογματικός, ορθόδοξος κομμουνιστής ή φιλοσοβιετικός, έτσι δεν θεωρώ τον εαυτό μου συνοδοιπόρο μιας δογματικής Δεξιάς. Έχω πει κάπως ως αστείο, «δεν έφυγα από κάποια ΟΠΛΑ για να προσχωρήσω σε κάποιους Χίτες» ας πούμε! Φεύγοντας από τα παραμύθια του Νηπιαγωγείου, βρέθηκα στη Μεγάλη Σχολή της λογικής και της… πραγματικής πραγματικότητας.

Είμαι σταθερά οπαδός του εκσυγχρονισμού και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα, είμαι φανατικός Ευρωπαϊστής παρόλες τις αδυναμίες και τα λάθη της Ευρώπης, που δεν είναι ακριβώς Ενωμένη, δηλαδή οπαδός του Ευρωμονόδρομου, Ευρωλιγούρης που λένε κάτι κνίτες.

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα και η Ευρώπη να πάψει να είναι Βαβέλ, να ενοποιηθεί οικονομικά, πολιτικά, στρατιωτικά και κοινωνικά, και όχι να είναι μόνο απλή νομισματική ένωση. Να γίνει κάτι σαν Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Πώς το βλέπετε αυτό, αριστερό ή δεξιό;

ΕΡ: Ποια χαρακτηριστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμήσατε ώστε τελικώς να συστρατευθείτε μαζί του και να είστε και πάλι υποψήφιος με την παράταξη, της οποίας ηγείται;

ΑΠ: Μπορώ να παραθέσω πολλά πάνω σε αυτό, αλλά δε μ' αρέσει να πλέκω εγκώμια. Μόνο να πω ότι τον θεωρώ αποτελεσματικό, ρηξικέλευθο και μεταρρυθμιστή. Γι αυτό άλλωστε συστρατεύομαι μαζί του - για τους ίδιους περίπου λόγους που ήμουν θιασώτης της κυβέρνησης των σαμαροβενιζέλων, που μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ ο Κουβέλης με διέγραψε για να γίνει …εξωφυλαρούχας του Καμμένου!
Ελπίζω κι εύχομαι ο Κυριάκος να καταφέρει όσα δεν μπόρεσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Σημίτης.

ΕΡ: Ο Νότιος Τομέας, όπου κατεβαίνετε, είναι ένας "δύσκολος" τομέας με ηχηρές υποψηφιότητες και θα έλεγε κανείς ότι έχετε κάνει μια τολμηρή επιλογή. Τί λέτε εσείς στον κόσμο, του οποίου ζητάτε την ψήφο, για να υποστηρίξετε την υποψηφιότητα σας;

ΑΠ: Πράγματι είναι πολύ δύσκολος τομέας, είμαι συνυποψήφιος με τέσσερις υπουργούς και εννιά εν ενεργεία βουλευτές, που δεν τους θεωρώ βέβαια αντιπάλους, αλλά συναθλητές σε ένα δύσκολο Μαραθώνιο. Στις εκλογές του '19 ήμουν δεύτερος επιλαχών και θα παλέψω όσο μπορώ για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, δεν θεωρώ όμως την εκλογή μου ως αυτοσκοπό.

Με ενδιαφέρει κυρίως η νίκη του Κυριάκου και η συνέχιση της θετικής πορείας της χώρας, οπότε αυτά που λέω στον κόσμο είναι όλα τα παραπάνω, όσα λέω και σε σας. Θέλω τα παιδιά μας να μη μασάνε αντισυστημικό σανό και να μην ακούνε φληναφήματα, φούμαρα και μπαρμπούτσαλα.

Ας επισκεφτούν ή ας δουν τι γίνεται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ας δουν πώς λειτουργούν αυτές στους Θεσμούς, στην Δικαιοσύνη, στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Ασφάλεια, στα Εργασιακά, στην Φροντίδα των αδύναμων και τότε θα καταλάβουν καλύτερα για ποιο πράγμα μιλάμε και τι σημαίνει Κανονική Ευρωπαϊκή χώρα. Θέλω να ζούμε σε μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα, όχι στο σοβιετικού τύπου, βαλκανικό Κατσαπλιαδιστάν.