Γράφει ο Γρηγόρης Ψαριανός

«Στραβός είν’ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε; Μήπως φταίει κι ο καιρός κι η θάλασσα;» Ερωτήματα που διαχρονικά έχουν απασχολήσει ανθρώπους και ομάδες όταν κάτι δεν πάει καλά στους σχεδιασμούς και στα πεπραγμένα τους. Συνήθως, στις περισσότερες περιπτώσεις, με πόνο και συντριβή –μετά τη συντριβή τους–, καταλήγουν στο σοφό συμπέρασμα πως αυτοί μια χαρά (…) αρμενίζανε, αλλά για κακή τους τύχη κάποια βράχια από τη στεριά, όρμησαν απειλητικά καταπάνω τους κι έγινε το κακό. 

Εφταιγε η γεωφυσιολογία, οι αφιλόξενες δολοφονικές ακτές, η φουρτουνιασμένη θάλασσα κι ο άγριος άνεμος για το ναυάγιο και το διαλυμένο σαπιοκάραβό τους. Wild is the wind, που τραγουδούσαν κάτι προοδευτικοί σινεφίλ και ακούγαμε σε συναυλίες ευαίσθητων, αλληλέγγυων συντρόφων που δεν ήξεραν τι τους φταίει και τις πταίει. Ανάλογες οι περιπτώσεις μυστήριων ανθρώπων που ενώ όλοι τούς φτύνουν, αυτοί νομίζουν ότι βρέχει και πιστεύουν ακράδαντα πως αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί τους, με επιλογές, σχέδια και πράξεις τους, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα! Αυτή θα καταλάβει το λάθος της και θα μετανοήσει πικρά.

Κάποιοι λοιπόν και σήμερα, ενώ έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι τους, όπως παλιά φοβόντουσαν κάτι Γαλάτες αλλά την είχαν γλιτώσει, ψάχνουν να βρουν τι μαλακία έκαναν οι άλλοι, τι στράβωσε στο σύστημα, πού κρύβεται αυτός ο Χατζηπετρής που είναι υπεύθυνος για το κακό που τους βρήκε, ενώ αυτοί ήταν καθ’ όλα –σχεδόν– άψογοι.

Το αποτέλεσμα των εκλογών έδωσε ένα πεντακάθαρο 41% στη ΝΔ, που παραλίγο να της δώσει Αυτοδυναμία ακόμα και με Απλή Αναλογική, αφού ο πολίτης αποφάσισε με γνώμονα την Απλή Λογική, περιφρονώντας τα εκλογομαγειρέματα των Ζαίων. Ετσι, ο ΣΥΡΙΖΑΣ έμεινε 21 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τη ΝΔ και 12 κάτω «από τον εαυτό του»!

Το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ από τις 12 που έχασε το τσιπροτεχνείο πήρε μόνο 3 κι οι άλλες αριστερές ομαδούλες του Γιάνη και της Ζωής όχι μόνο δεν πήραν τίποτα, αλλά έχασαν κιόλας, μένοντας εκτός Βουλής. Και κανείς απ’ όλους αυτούς ΔΕΝ έχει καταλάβει τίποτα! 

Δεν έχει πάρει πρέφα περί τίνος πρόκειται, μυρωδιά δεν πήραν όλοι αυτοί, δεν υποψιάζονται κάτι επί του πραγματικού, μόνο παπαγαλίζουν κάτι αρλούμπες, από νοθεία, απειλές και εκβιασμούς της Χούντας Κούλη ως θεωρίες συνωμοσίας, διεθνή «παράγοντα» και ξένα συμφέροντα, ηλίθιους ψηφοφόρους, θολωμένα μυαλά ή θολά μηνύματα που εξέπεμψαν κάτι βλακοστελέχη τους. ΟΚ; Δεν νομίζω πως χρειάζεται να το αναλύσουμε άλλο εδώ, προς το παρόν. Αν θες εσύ, φίλε θεατή, ακροατή, αναγνώστη και αναλυτή, Ανάλυσέ το!

Σου επιτρέπω…