Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει καταλάβει τι του συνέβη στην πραγματικότητα, σχολίασε ο Γρηγόρης Ψαριανός, σχολιάζοντας στο MEGA, τόσο το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, όσο και τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, οι... εργασίες της οποίας εξαντλήθηκαν στην ομιλία του προέδρου του κόμματος, χωρίς συζήτηση.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Ψαριανό, ο Αλέξης Τσίπρας «προσπάθησε να αναλύσει τα αίτια της συντριβής, αυτή τη διαφορά των 21 μονάδων, και πώς έγινε, και του "ξέφυγαν" κάποιοι λόγοι. Μεταξύ αυτών ανέφερε πως ο λαός δεν ανάγνωσε το μήνυμα της απλής αναλογικής. Τι σημαίνει αυτό; Ο λαός ήταν υποχρεωμένος να αναλύσει τα εκλογικά συστήματα και να καταλάβει ότι πρέπει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ επειδή είχε απλή αναλογική; Αυτό μπάζει κάπως».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προχωρήσει σε αυτοκριτική για την αντιπολίτευση που έκανε τα τέσσερα αυτά χρόνια, σημειώνοντας ότι ήταν «εκτός τόπου και χρόνου», αφού προσπαθούσε να πείσει ότι ο κόσμος είμαστε πένητες. «Το θέμα είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει καταλάβει τι του συνέβη στην πραγματικότητα, αλλιώς θα έκανε μία αυτοκριτική που δεν έχει κάνει αυτά τα 4 χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, που ο ίδιος λέει ότι ήταν η χειρότερη κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ, ότι ζούσαμε με συσσίτια, για μαγκάλια και αυτοκτονίες που έλεγε το 2015. Δεν κατάλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, τι ήθελε ο κόσμος να πει ως Αριστερά, ως ΣΥΡΙΖΑ και ποια ήταν τα προτάγματα. Η αντιπολίτευση που έκανε ο Τσίπρας ήταν εκτός τόπου και χρόνου», τόνισε συγκεκριμένα.

Συμπλήρωσε ότι «χρειαζόταν μία σοβαρή, δυνατή αντιπολίτευση σε πάρα πολλά πράγματα. Για τα πανεπιστήμια, για την φύλαξη, για την ασφάλεια, για την φοροδιαφυγή, για πολλά πράγματα, είχε πολλούς τομείς που θα μπορούσε κάνει σκληρή αντιπολίτευση και δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά και προσπάθησε να πείσει τον κόσμο ότι ζούμε ανέστιοι και πένητες, και ο κόσμος του απάντησε ότι δεν είναι έτσι. Υπάρχει ακρίβεια, δεν μπορεί όμως να μας πείσει ο Τσίπρας ότι ζούμε σε ένδεια».