“Θα πρέπει να δημιουργούμε αντισώματα και για την Ευθύνη”. Οδυσσέας Ελύτης.

 

Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

 

Σε λιγότερο από έναν μήνα θα γνωρίζουμε αν οι πολίτες θα εμπιστευτούν ξανά την ψήφο τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή θα επιλέξουν την επιστροφή στο καταστροφικό 2015.

Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών: Μητσοτάκης = συνέχεια και σταθερότητα, ή Τσίπρας & Βαρουφάκης = αυταπάτες, νέα φοροκαταιγίδα και, κατά πάσα πιθανότητα, νέο κλείσιμο τραπεζών;

Εξάλλου, αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το 2014 και αρχές του 2015, οι «σύντροφοι» δεν το κρύβουν: Το ένα κόμμα μιλάει για «ανατίναξη των τραπεζών» και στην… καλύτερη περίπτωση νέο λουκέτο στις τράπεζες και το άλλο σχεδιάζει νέα φοροεπιδρομή και τσάκισμα της μεσαίας τάξης.

Από την άλλη, ο πρωθυπουργός μιλάει για καλύτερους μισθούς, νέες μειώσεις φόρων, ανάπτυξη, επενδυτική βαθμίδα και ξήλωμα του βαθέος κράτους.

Οι πολίτες έχουν τα δεδομένα μπροστά τους και με αυτά θα αποφασίσουν. Έχουν, ας πούμε, καλή γνώμη για τον Μητσοτάκη για τα θέματα της οικονομίας, τα εθνικά θέματα και στη διαχείριση κρίσεων –παρά τα λάθη που έγιναν– ή νοστάλγησαν να ξαναδούν τον Τσίπρα πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη;

Κυριακή κοντή γιορτή, που λέει κι ο θυμόσοφος λαός μας.