Η εσωκομματική «σφαγή» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα έχει ήδη ξεκινήσει τόσο μεταξύ των διαφόρων τάσεων που ξαναβγαίνουν μπροστά όσο και μεταξύ στελεχών. Στο πλαίσιο αυτό το μέλλον της Πόπης Τσαπανίδου δείχνει να καταγράφεται… αβέβαιο ως προς τη συμμετοχή στα δρώμενα της Κουμουνδούρου.

Η Πόπη Τσαπανίδου δεν έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως η ομπρέλα (όχι η γνωστή εντός κόμματος, αλλά αυτή της «προστασίας) που άνοιξε από την πρώτη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναγκάσει τα στελέχη να… σιωπήσουν και να γκρινιάζουν μεταξύ τους.

Τώρα όμως η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί ανακατατάξεις, εκτός από αναταράξεις, με αποτέλεσμα να τίθεται το ερώτημα τι θα γίνει με την εκπρόσωπο (ακόμη) Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι η συμφωνία της έχει γίνει με τον πρώην, πλέον, πρόεδρο του κόμματος.

Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει τη δύναμη (και μάλλον την έχει, εδώ που τα λέμε) να δώσει κατευθύνσεις αναφορικά με το μέλλον της Πόπης Τσαπανίδου. Και εδώ έρχεται ένα ακόμη ερώτημα: Θέλει;

Μα απλά λόγια, είναι άγνωστο αν ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να στηρίζει την εκπρόσωπό του που, κατά γενική ομολογία, δεν προσέδωσε (αν δεν αφαίρεσε) πόντους στον ΣΥΡΙΖΑ την προεκλογική περίοδο.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ούτε στο Ζάππειο –όπου ανακοίνωσε την παραίτησή του– ήταν δίπλα του η Πόπη Τσαπανίδου, ούτε καν στη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Μάλιστα, εκείνη την ημέρα ο Αλέξης Τσίπρας έδινε μόνος του τον λόγο στους δημοσιογράφους προκειμένου να του κάνουν ερωτήσεις, μπερδεύοντας μέχρι και τη σειρά, έχοντας πριν μπερδέψει τα χαρτιά του…