«Τους έδωσε μια κλωτσιά και κολυμπούν όλοι αυτή τη στιγμή στη θάλασσα» τόνισε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλιου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μπίστης, σχολιάζοντας την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος.

O Νίκος Μπίστης συμφώνησε πως «πράγματι κλείνει ένας ιστορικός κύκλος. Νομίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας καλά έκανε και για το κόμμα και για την πολιτική και για τον εαυτό του που θα έχει μέλλον. Είναι 49 χρονών και ένας ιδιαίτερα άξιος άνθρωπος», ανέφερε ο κ. Μπίστης στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Αναφορικά με την πολύωρη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε «σε όλα καταλήξαμε. Και στα πρόσωπα στη μεταβατική περίοδο που θα είναι μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, όπου θα γίνει η εκλογή του ή της προέδρου. Ήταν πολύωρη και ιστορική συνεδρίαση. Είναι η πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια που τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ δεν άνοιξαν με τον Τσίπρα χαμογελαστό, να δίνει τον τόνο. Αυτό, αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους, είναι ένα πραγματικό γεγονός. Ήταν ιστορική συνεδρίαση και είχε αίσθημα σοβαρότητας και ευθύνης» υποστήριξε.

Σε σχέση με την επόμενη αναμέτρηση των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Νίκος Μπίστης δήλωσε ότι έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις στο επόμενο δεκαήμερο, ενώ τόνισε πως η νέα ηγεσία δεν πρόκειται ούτε να πιστωθεί ούτε να χρεωθεί τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, από τη στιγμή που μόλις θα έχει εκλεγεί. «Το κόμμα έχει υποχρέωση να είναι μάχιμο» πρόσθεσε.

Εκτίμηση του κ. Μπίστη είναι ότι δεν θα είναι πολλοί οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος. Σημείωσε, ωστόσο, πως ο ίδιος θα ήθελε να είναι αρκετοί. «Ήταν δύσκολη διαδικασία με μόνο έναν υποψήφιο. Τώρα θα γίνει επιλογή, η οποία νομίζω θα είναι υγιής ανταγωνισμός. Κατά την άποψή μου θα είναι λιγότεροι από 170.000 αυτοί που θα ψηφίσουν, αλλά θέλω να είναι πολύ συνειδητοί».