Μέσα σε όλα που λέγονται και γράφονται υπήρξε και μια παρέμβαση που θυμίζει λίγο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωναν ότι οι πολίτες ψηφίζουν επηρεασμένοι από την… πανδημία. Τώρα σε φίλα προσκείμενα μέσα γράφεται ότι η παραίτηση του Τσίπρα θα προκαλέσει την αντίστροφη μέτρηση για την… πτώση Μητσοτάκη.

Είναι αλήθεια πως τόσο με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τα Μέσα Ενημέρωσης που στήριζαν κυρίως τον Αλέξη Τσίπρα, η κατάσταση τείνει να… ξεφύγει. Το τι γράφεται και το τι ακούγεται φτάνει και τα όρια της φταντασίας. Αυτό μάλιστα που τώρα επιχειρείται να υποστηριχθεί είναι θα έλεγε κανείς… καινοφανές.

Το σκεπτικό; Απλό και συνάμα… πολύπλοκο. Ο Τσίπρας παραιτήθηκε, ο Μητσοτάκης δεν έχει αντίπαλο και ως εκ τούτου λόγω… αλαζονείας θα κάνει λάθη και θα οδηγηθεί στην πτώση. Με πιο απλά λόγια, ο Τσίπρας λειτούργησε σαν τους φανατικούς θρησκόληπτους που αυτοπυρπολούνται για να δώσει ο κόσμος σημασία στη διαμαρτυρία ή την καταγγελία τους.

Όπως και να έχει, πάντως, θα ακουστούν κι άλλα. Και όχι μόνο για τον Τσίπρα, αφού ήδη στο Διαδίκτυο έχει αρχίσει το… ανώνυμο ξεμάλλιασμα.