Ο Αλέξης Τσίπρας με την παραίτησή του από τη μία έδειξε τάσεις… εκδίκησης προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τους άφησε μόνους να βολοδέρνουν στο δρόμο για την ανάδειξη νέου αρχηγού, ακόμη και στην αντιμετώπιση της κυβέρνησης στο πλαίσιο των προγραμματικών της δηλώσεων. Από την άλλη έκανε ένα «δώρο» στον… Νίκο Ανδρουλάκη.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε από την πρώτη γραμμή με το ενδεχόμενο να φύγει και από την… τελευταία να είναι επίσης στο τραπέζι των σεναρίων που συζητούνται. Έφυγε αμέσως, δεν έκατσε να δρομολογήσει και να εγγυηθεί τις διαδικασίες εκλογής του… διαδόχου του.

Ταυτόχρονα όμως έκανε και ένα δώρο στον Νίκο Ανδρουλάκη, που παρά το γεγονός πως δεν έπεισε ούτε αυτούς που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν, στην πλειοψηφία τους, παλαιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, διεκδικεί να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ουσιαστικά τον διευκόλυνε. Πλέον δεν θα έχει απέναντί του έναν πρώην πρωθυπουργό. Ούτε έναν πολιτικό που εξακολουθεί για μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων που απέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί σημείο αναφοράς. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κινείται με αντίπαλο έναν νέο πρόσωπο μεν αλλά που δεν έχει την απήχηση του προκατόχου του.

Το θέμα είναι αν ο ίδιος θα καταφέρει να το εκμεταλλευθεί…