Επιστολή παραίτησης στη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου έστειλε η πρώην, πλέον, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου, η οποία σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου δεν είχε εμφανιστεί στο γραφείο της από την ημέρα της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Πόπη Τσαπανίδου δεν ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και την τοποθέτησε στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, χωρίς όμως να εκλεγεί λόγω της συντριπτικής μείωσης των ποσοστών του κόμματος.

Η Πόπη Τσαπανίδου ανέλαβε εκπρόσωπος του κόμματος τον Δεκέμβριο του 2022. Μάλιστα είχε θέσει την παραίτησή της στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα μετά την ήττα της 21ης Μαϊου αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτή. Τότε είχε ζητηθεί η... εξαφάνισή της για λίγες ημέρες αλλά επανήλθε στη θέση της.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στις τελευταίες του εμφανίσεις ο Αλέξης Τσίπρας τηρούσε αποστάσεις από την Πόπη Τσαπανίδου. Στη διακαναλική συνέντευξη είχε χειριστεί μόνος του το θέμα με τους δημοσιογράφους ενώ και την ημέρα της παραίτησής του στο Ζάππειο δεν την είχε δίπλα του.

Η Πόπη Τσαπανίδου ήταν κόκκινο πανί για τα στελέχη της Κουμουνδούρου, ειδικά για τους εκπροσώπους της Ομπρέλας, αλλά και ορισμένους προεδρικούς. Υπήρξε προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επιρρίπτουν ευθύνες στον πρώην πρόεδρο για τον τρόπο που επέλεξε να εκπροσωπείται το κόμμα.